Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Πολιτική ουσίας η επανάσταση του αυτονόητου


Πολιτική ουσίας η επανάσταση του αυτονόητου

Τόσο η επιστημονική γνώση αναφορικά με την διερεύνηση του κομματικού φαινομένου, όσο κυρίως και η εμπειρία της δρώσας πολιτικής ,έχουν αποδείξει ότι τα  κόμματα δεν γεννιούνται στο κενό. Καλύπτουν ένα χάσμα πολιτικής εκπροσώπησης, μια ιδεολογική τάση, μία κοινωνική αναγκαιότητα σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.
Το σοκ της δημοσιονομικής και πολιτικοκοινωνικής κρίσης στην οποία οδηγήθηκε η χώρα δεν θα μπορούσε να μην έχει ως αποτέλεσμα την αναδιάταξη του κομματικού σκηνικού. Η ανάγκη διατήρησης της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και η αποφυγή της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής χρεοκοπίας της χώρας, απαιτεί συναίνεση και υπευθυνότητα από μια πολιτική τάξη, η αποτελεσματικότητα της οποίας αμφισβητείται για πρώτη φορά τόσο έντονα από μια φοβισμένη και δικαιολογημένα δύσπιστη κοινή γνώμη.
Η ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αποτέλεσε το πλέον  ιδεολογικοποιημένο κείμενο έκφρασης προγραμματικού πραγματισμού που τέθηκε τα τελευταία χρόνια στον δημόσιο διάλογο, χωρίς γενικεύσεις και καμπύλες. Αποτελεί την ευκαιρία μιας γόνιμης συζήτησης για τον πολιτικό και θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας, σε φιλελεύθερη κατεύθυνση και “αποσυμπίεσης” του υγιούς και προβληματισμένου δυναμικού της Ελληνικής κοινωνίας.

 Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια ακούστηκαν απενοχοποιημένα έννοιες που σε χώρες του εξωτερικού αποτελούν κοινό τόπο εδώ και δεκαετίες, όπως ο χαμηλός ενιαίος φορολογικός συντελεστής, η αναγκαιότητα περικοπής δημοσίων δαπανών , η μείωση της κρατικής υπαλληλίας, ο επαναπροσδιορισμός της εργασιακής σχέσης στο Δημόσιο, η καθιέρωση συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα, η κατάργηση των πάσης φύσεως

Διευκρινίσεις από τον ΟΑΕΔ για την υπαγωγή των μακροχρόνια ανέργων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ


Διευκρινίσεις από τον ΟΑΕΔ για την υπαγωγή των μακροχρόνια ανέργων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Σχετικά με τη δυνατότητα υπαγωγής των μακροχρόνια ανέργων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού διευκρινίζει τα εξής:
Δικαιούχοι έκπτωσης της τάξεως του 20% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει σήμερα, στις πρώτες 800kWh της τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 3882/2010 (για την εφαρμογή του Κοινωνικού Οικογενειακού Τιμολογίου) οι μακροχρόνια άνεργοι (άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών την 30/11/10) με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών –συνταξιούχων.

Όπως διευκρινίζει η ΔΕΗ ΑΕ οι δικαιούχοι που θέλουν να ενταχθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2011 στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο υποβάλουν έως  τις 15 Δεκεμβρίου 2010 τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά (στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ στην διεύθυνση www.dei.gr) είτε τηλεφωνικά (στο 210-9298000) είτε μέσω ΚΕΠ και το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:
1)      Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)
2)      Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας (ή διαβατηρίου) και
3)      Ο ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι).

Δεν απαιτείται κατάθεση ή προσκόμιση κατά την υποβολή της αίτησης δικαιολογητικών που να αποδεικνύουν ότι οι δικαιούχοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς ο έλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο γίνεται με απευθείας διασταύρωση στοιχείων από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τους Διαχειριστές του Δικτύου.


Συνεπώς οι μακροχρόνια άνεργοι δεν απαιτείται να εκδώσουν από τον ΟΑΕΔ ή να προσκομίσουν στη ΔΕΗ οποιοδήποτε δικαιολογητικό που να αποδεικνύει το διάστημα κατά το οποίο είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού.

Πυρκαγιά στην ιστορική Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών «Δήλωση Μάρκου Μπόλαρη για την πυρκαγιά στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών»


    Η θλιβερή είδηση της πυρκαγιάς στην ιστορική Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που κατέστρεψε μέρος του κτιριακού συγκροτήματος, θα πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα τις αρχές και τους πολίτες για να αποκατασταθούν οι ζημιές. 
  Η Μονή με την μακραίωνη ιστορία της, τεκμήριο του μεγαλείου του Βυζαντινού πολιτισμού, της παράδοσης και την πνευματικότητας της μοναχικής ζωής, αποτελεί το πιο σημαντικό μνημείο του Νομού Σερρών. Από την ίδρυσή της το 1270, παρά τις επανειλημμένες καταστροφές από επιδρομές και λεηλασίες, διασώζει αντιπροσωπευτικά δείγματα της Βυζαντινής αγιογραφίας, Μακεδονικής και Παλαιολόγειας, και εκκλησιαστικής ξυλογλυπτικής, με το περίτεχνο τέμπλο στο καθολικό της Μονής. Σημαντικά ιστορικά πρόσωπα συνδέονται με την πολύχρονη πορεία της Μονής, όπως ο Έφορος της Μονής αρχιστράτηγος Δομέστιχος και μετέπειτα Αυτοκράτορας Ιωάννης Καντακουζηνός, και ο πρώτος μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως Πατριάρχης Γεννάδιος ο Σχολάριος που μόνασε στη Μονή από το 1457

Να το πεις στο παιδί σου! Για τα διόδια τα μίλησες ποτέ;

Να το πεις στο παιδί σου!
Διαβάζεις τα παιδιά, τα πηγαίνεις στο κολυμβητήριο, στο χορευτικό, στο φροντιστήριο, στη μουσική. Τρέχεις καθημερινά σαν τρελός/τρελή για να μεγαλώσεις, να τα σπουδάσεις, να τα αποκαταστήσεις . Κάνεις το αίμα σου νερό και στερείσαι πολλά για να αποκτήσουν τα σωστά εφόδια.
Για τα διόδια τα μίλησες ποτέ; Τα είπες ότι μέχρι τα 50 τους θα πληρώνουν 6 Ευρώ για να πάνε για ένα μπάνιο στην παραλία;  Τα είπες ότι, με το καλό, αύριο,  όταν θα βρουν δουλειά και θα πηγαινοέρχονται  στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να δίνουν ενάμιση μισθό από το ετήσιο εισόδημά τους (1.344 €) μόνο για τα διόδια των Μαλγάρων;
Φίλη/Φίλε,
  • Να τους το πεις, πριν είναι αργά.
  • Να τους το πεις, πριν το καταλάβουν μόνα τους.
  • Να τους το πεις, γιατί τα βολέματα τελείωσαν και τα παιδιά μας, αύριο,  μπορεί κι αυτά να βρεθούν άνεργα στο δρόμο.
  • Να τους το πεις, γιατί τότε δεν θα σε πιστέψουν, ότι δεν ήξερες, πάντα είχες δουλειές και ποτέ το χρόνο για να αντιδράσεις.
Να τους πεις, πως το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί θα είμαστε, μαζί με τα παιδιά μας, στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς και θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε σπρώχνοντας  τις μπάρες.
Στείλε το στους φίλους σου και βρες το χρόνο να είσαι εκεί!
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μουσική συνάντηση στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου, το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ το οποίο διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και το οποίο, χρόνο με το χρόνο, έχει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύ κοινό.


Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν χορωδιακά σχήματα από την Ελασσόνα, τις Σπέτσες, τη Λιβαδειά, τον Δήμο Πανοράματος, τον Δήμο Μ.Αλεξάνδρου Πέλλας, νεανικό πολυφωνικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, ενώ μουσικό παρών έδωσαν η νεανική και η μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, καθώς και η Βυζαντινή Χορωδία της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης.

Η κάθε μια από τις χορωδίες με την ιδιαίτερη παρουσία της, συνέβαλε στο να γίνει και το φετινό Χορωδιακό Φεστιβάλ μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση.

Aντιπροσωπευτικά δείγματα των σπουδαιότερων συνθετών διαφόρων εποχών άγγιξαν τους θεατές με

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου.

Θ. Παπαγεωργίου

«Έχουμε όλοι μας χρέος να στηρίξουμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης»






Συνάντηση με τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου.



Ο κ. Παπαγεωργίου θεωρώντας πως την κρίσιμη αυτή περίοδο, ο διάλογος με τους λειτουργούς της τοπικής ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα γόνιμος και ωφέλιμος, κάλεσε τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα τρέχουσας επικαιρότητας σε μια χαλαρή συζήτηση σε ταβέρνα της Κατερίνης.



«Πιστεύω πως η σχέση του πολίτη με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης είναι μια ζωντανή και ωφέλιμη σχέση, επειδή προσφέρουν τις κατάλληλες πληροφορίες, τις ιδέες τα σχόλια, προκειμένου οι πολίτες να έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα γι αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν έτσι ώστε να προετοιμάζονται, να συμμετέχουν, να αντιδρούν» είπε ο κ. Παπαγεωργίου και επεσήμανε πως «η μάχη της ενημέρωσης που δίνουν τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης είναι μια δυσχερής μάχη η οποία