Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Υγιεινή διατροφή και διατροφικές συνήθειες των Παιδιών


Αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης  (ομιλίας – συζήτησης) που έγινε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, το απόγευμα, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου και την παρακολούθησαν Γονείς και Εκπαιδευτικοί.
 Στην αρχή ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημήτριος Καραΐσκος προλόγισε το θέμα και παρουσίασε την ομιλήτρια Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κα Μαρία Χρυσαφούδη. Η κα Χρυσαφούδη διαπραγματεύτηκε το εν λόγω θέμα με γλαφυρό, παραστατικό και κατανοητό τρόπο και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.
Ακολούθησε διατύπωση αποριών, εμπειριών και ερωτήσεων από τους παρευρισκομένους  και ακολούθησε ένας γόνιμος ,κατατοπιστικός, χρήσιμος και εμπεδωτικός διάλογος.
Οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να ομιλήσει η κα Χρυσαφούδη και στα Παιδιά του Σχολείου με το ίδιο θέμα, ανά ομάδες – Τάξεις , ώστε και μία ειδικός να τους εξηγήσει και να τα συμβουλέψει για το πώς πρέπει να τρέφονται υγιεινά και με επάρκεια. Επιδίωξη αυτής της πρωτοβουλίας θα είναι να έρθει ως επιστέγασμα  στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών του Σχολείου για ν’ αποκτήσουν γνώσεις και συνήθειες σωστής και υγιεινής διατροφής τα παιδιά, μέσα από σχετικά μαθήματα που διδάσκουν ή σχετικά προγράμματα που υλοποιούν. Την πρόταση βέβαια την αποδέχτηκε με χαρά η κα Χρυσαφούδη και για το σκοπό αυτόν θα επισκεφθεί αρκετές φορές το Σχολείο και θα  έχει συνεργασία με τους δασκάλους και τα παιδιά.
Στο τέλος η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μερόπη Καραγκάνη ευχαρίστησε την ομιλήτρια για την ανταπόκρισή της στην πρόσκληση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και για τις ομιλίες που δέχτηκε να κάνει στα παιδιά. Η εκδήλωση έκλεισε με τα υγιεινά εδέσματα που προσέφεραν οι δραστήριες κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στους παρευρισκομένους.
    Ήταν μια εκδήλωση όπου όσοι την παρακολούθησαν αποκόμισαν εμπειρίες και  γνώσεις χρήσιμες και για τους ίδιους , αλλά προπάντων για τα Παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: