Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τον καθιερωμένο ετήσιο εθελοντικό καθαρισμό των ακτών, στην παραλία της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 210 μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας


Τον καθιερωμένο ετήσιο εθελοντικό καθαρισμό των ακτών, στην παραλία της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 210 μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας. Ο καθαρισμός έγινε στο πλαίσιο σχολικής δραστηριότητας με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως τόνισε η Διευθύντρια του Σχολείου, Φανή Τσεντικίδου,  «Το μήνυμα που επιθυμούμε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας να στείλουμε σε όλους τους συμπολίτες μας είναι ότι ο καθαρισμός των ακτών μας, από πάσης φύσεως απορρίμματα, αποτελεί υπόθεση όλων και πως η προστασία του περιβάλλοντος – σε κάθε ηλικία - είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματα μας ως πολιτών».


Επιπλέον, η κα Τσεντικίδου ευχαρίστησε την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, που διέθεσε στο σχολείο σακούλες απορριμμάτων και γάντια καθαρισμού.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, Δημήτρης Βαϊνάς, τόνισε ότι για τον Δήμο Κατερίνης, το περιβάλλον αποτελεί ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και  προτεραιότητα, ενώ όπως σημείωσε: «Καμιά πολιτική για το περιβάλλον δεν μπορεί να επιτύχει αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα η δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Γι’ αυτό και για εμάς ο μεγάλος στόχος πέρα από δράσεις και παρεμβάσεις είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των μικρών μαθητών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου οι οποίοι όπως τόνισαν «ο συνδυασμός της ψυχαγωγίας με την εκπαιδευτική δραστηριότητα εμπλουτίζει δημιουργικά με δεξιότητες τους μικρούς μαθητές, ενώ παράλληλα τους ευαισθητοποιεί για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: