Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Διαγωνισμοί για πυροσβέστες πενταετούς θητείας

Προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων εποχικών Πυροσβεστών καθώς και πενταετούς θητείας θα εκδώσει σύντομα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο νομοσχέδιο «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας - Θέματα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» προβλέπεται η σύσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού, με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης», οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις.

Ετοιμάζεται προκήρυξη για 100 αξιωματικούς στο Λιμενικό

Υπό κατάρτιση είναι η προκήρυξη κατάταξης 100 περίπου Αξιωματικών (ανδρών και γυναικών) στο Λιμενικό Σώμα.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σκοπεύει να ενισχύσει το Λιμενικό Σώμα με Αξιωματικούς, αποφοίτους ΑΕΙ, κυρίως οικονομικών σχολών, Νομικής, τμημάτων του Πολυτεχνείου (π.χ. Ναυπηγών) αλλά και Σχολών του Εμπορικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή θα καταταγούν τουλάχιστον 30 Τεχνικοί Αξιωματικοί, οι οποίοι θα στελεχώσουν την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, 15-20 Αξιωματικοί ειδικότητας Νομικού και ακόμη 50 Αξιωματικοί που θα ενισχύσουν οικονομικές και άλλες υπηρεσίες.

ΕΛ.ΑΣ.: Πρώτη προκήρυξη για 165 ειδικούς φρουρούς

Αλλαγές στα κριτήρια πρόσληψης

Νέα προκήρυξη θέσεων Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία πρόκειται να εκδώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσα στο επόμενο διάστημα.
Οι επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης της ΕΛ.ΑΣ. με προσωπικό ανάγκασαν το υπουργείο Εσωτερικών να εξαιρέσει τις προσλήψεις ένστολων από το γενικότερο «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την αναλογία 1:5.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 165 νέες οργανικές θέσεις (113 Συμπληρωματικών του 2010 και 52 Τακτικών του 2011) πρόκειται να καλυφθούν στο επόμενο τρίμηνο, σε 52 αστυνομικές διευθύνσεις ανά την επικράτεια.
Πέραν αυτών των θέσεων, προβλέπεται η έκδοση και νέας προκήρυξης μετά το καλοκαίρι που θα αφορά και πάλι μικρό αριθμό θέσεων (πέρυσι προκηρύχθηκαν συνολικά 500 θέσεις) λόγω της δεινής οικονομικής συγκυρίας.
Ο τελικός αριθμός των Φρουρών που θα προσληφθούν φέτος εξαρτάται από τα περιθώρια του προϋπολογισμού.

ΕΛ.ΤΑ.: 213 θέσεις σε Πειραιά, Μακεδονία, Ηπειρο και Κρήτη


Συνεχίζεται το κύμα προσλήψεων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Αυτή την εβδομάδα τέσσερις Περιφερειακές Διευθύνσεις των ΕΛ.ΤΑ. έχουν προκηρύξει 213 θέσεις για τις ανάγκες των Κέντρων και των Μονάδων Διανομής, καθώς και των διαφόρων υπηρεσιών του φορέα. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν Διανομείς ΔΕ, Οδηγοί ΔΕ, Διαμετακομιστές ΥΕ και υπάλληλοι Εσωτερικής Εκμετάλλευσης ΔΕ, ενώ οι νέοι συνεργάτες θα συνάψουν οκτάμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Τέλος, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

ην Παρασκευή το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού έδωσε την έγκρισή του για την πρόσληψη ακόμη 25 ατόμων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας των ΕΛ.ΤΑ.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Παμπιερική σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας για τα διόδια

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων
 Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:00 μ.μ. 

Παμπιερική σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας για τα διόδια

Παμπιερική σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας για τα διόδια 

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη βουλή για την ποινικοποίηση του «Δεν πληρώνω» συνεδρίασε εκτάκτως, το βράδυ της Παρασκευής, η Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων για να καθορίσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι τις προθέσεις τις κυβέρνησης και της τροπολογίας. Τα μέλη της επιτροπής εμφανίστηκαν ιδιαίτερα εξοργισμένα με την κίνηση της κυβέρνησης, δηλώνοντας πως θα αγωνιστούν ακόμη περισσότερο για να μην περάσει η τροπολογία.
«Η ενέργεια του Υπουργού Υποδομών και Δημοσίων Έργων κ. Ρέππα, να καταθέσει τροπολογία για την μετατροπή της άρνησης πληρωμής διοδίων σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μετατρέψει την Τροχαία σε εισπράκτορα των ιδιωτικών εταιρειών, αντί να δώσει λύσεις για προβλήματα που δημιουργεί το παράλογο καθεστώς διοδίων, ειδικά στο νομό Πιερίας, μας έχει εξοργίσει», αναφέρουν τα μέλη της επιτροπής. Επιπλέον,  καλούν τους βουλευτές του νομού μας να μην ψηφίσουν την συγκεκριμένη   τροπολογία.

KARAOKE PARTY STO ΑΡΤΙΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ