Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορεί το βιβλίο του συμπολίτη μας Τσιαπαλιώκα Αλέξανδρου «ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ».




Από τις εκδόσεις «Ερωδιός» κυκλοφορεί το βιβλίο του συμπολίτη μας Τσιαπαλιώκα Αλέξανδρου με τίτλο «ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ».










Στην «ΠΙΕΡΙΔΑ PALACE» Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Σάββατο 5 Μάρτη, στις 7.30μ.μ., στην «ΠΙΕΡΙΔΑ PALACE»

Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 13ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

   Τον καθιερωμένο του χορό θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011, στις 7.30 το βράδυ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, στο κέντρο «Πιερίδα Palace»(που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο Κατερίνης-Νέου Κεραμιδίου) και προσκαλεί όλους τους γονείς και κηδεμόνες, αλλά και όλους επιθυμούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση των υποδομών στο σχολείο.

   Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάρτυ με κλόουν που θα κρατήσει συντροφιά τα παιδιά, ενώ οι μαθητές θα παρουσιάσουν χορούς.
   Φυσικά και οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά ανάλογη, με εκπλήξεις.

Προσκλήσεις θα διατίθενται και στην είσοδο του κέντρου.





Κάλεσμα συμμετοχής όλων των φορέων στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κατερίνης

Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Κάλεσμα συμμετοχής όλων των φορέων στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κατερίνης

Εν όψει της συγκρότησης της επιτροπής διαβούλευσης την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου,

σύμφωνα με τα Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης που μας κοινοποιήθηκε, καλούμε όλους τους φορείς, συλλόγους και οργανώσεις του Δήμου να δηλώσουν τον ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους σε αυτή.
Σημειώνουμε ότι η επιτροπή διαβούλευσης είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά του νόμου Καλλικράτη

και ανάμεσα στις αρμοδιότητές της είναι η γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τοπικά και γενικότερα θέματα, συνεδριάζει δημόσια υποχρεωτικά μία φορά το χρόνο πριν την σύνταξη του προσχεδίου του προϋπολογισμού και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες για άλλα θέματα.
Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελεί ένα δημοκρατικό αποκεντρωμένο συμβουλευτικό όργανο για το Δήμο Κατερίνης που θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, εφόσον σαν τέτοιο όργανο δημοκρατικής νομιμοποίησης το υποστήριζε και η δημοτική αρχή.
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή παρότι θέσαμε το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση της, καθυστέρησε τις διαδικασίες συγκρότησης ( η συγκρότηση σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να γίνει μέχρι 28/2) και έτσι η πρόσκληση προς τους φορείς στάλθηκε προς δημοσίευση την Πέμπτη 24/2 μειώνοντας στο ελάχιστο το χρόνο ενημέρωσης των φορέων και των πολιτών μεσολαβούντος και του Σαββατοκύριακου.
Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή δείχνει την υποτίμησή της στην λαϊκή συμμετοχή στα πράγματα του Δήμου και πολύ φοβούμαστε ότι επιλέγει την υποβάθμιση του θεσμού.
Κόντρα σε αυτή τη λογική, καλούμε όλους τους φορείς του Δήμου να δηλώσουν και να αξιώσουν την συμμετοχή τους στην επιτροπή και παραπέρα να την κάνουν ένα συλλογικό δημοκρατικό όργανο έκφρασης των πολιτών και των φορέων του Δήμου μας αλλά και όργανο πάλης για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας.

Αντώνης Μάντζιος

δημοτικός σύμβουλός Κατερίνης

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΤΙΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ



Διαδήλωση έξω από το σπίτι του Τσοχατζόπουλου

Αιφνιδιάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από την χθεσινή συγκέντρωση διαδηλωτών έξω από το πανάκριβο σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου.
Περίπου 1.500 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σκηνοθέτη, Δ. Κολάτου, και συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και ζητώντας να «φέρει πίσω τα λεφτά μας».
Αρχικά είχαν παραταχθεί τα ΜΑΤ κατά μήκος της Δ. Αρεοπαγίτου και στην συνέχεια άνοιξαν δρόμο και οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι την πόρτα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος κάλεσε την αστυνομία ζητώντας να επέμβει άμεσα και να απομακρύνει τον κόσμο.



πηγή:madata.gr

ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Στους 1ους επίσημους Αγώνες Ιππικής Αντοχής που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Μεσογείων στην Αττική ο Ιππικός Όμιλος Πιερίας σημείωσε πρωτιές σε δύο από τις τρεις κατηγορίες.

Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές – ιππείς από όλη την Ελλάδα. Η μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων Έφη Κουτσάφτη νικήτρια στις μεγάλες κατηγορίες, ο Βασίλης Καστρινός (3ος στα 60 χιλ) και ο Νικόλαος Καραδημήτρης από την Καρίτσα (2ος στα 30 χιλ) ήταν οι αθλητές αυτοί που διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν. Σημαντικές ήταν οι συμμετοχές του Κώστα Μυλωνά και του Χρήστου Ψαρρά στα 60 χιλιόμετρα, της Έφης Γεροβασιλείου και της Σαμπρίνας Ανουφρίεβα στα 30 χιλιόμετρα.



Τα αποτελέσματα των αγώνων:

Στην Κατηγορία Α (90 χιλιόμετρα)

2011, Έτος Οδυσσέα Ελύτη (100 χρόνια από τη γέννησή του)

Εκ μέρους του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου:




Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης, εγγεγραμένος στην Τράπεζα Δεδομένων του Ε.ΚΕ.ΒΙ ( Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ) στο αρχείο Σύγχρονων Ελλήνων Συγγραφέων. Συνεργάζεται ως συγγραφέας με το Ε.ΚΕ.ΒΙ. ( Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ) για το πρόγραμμα "Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία".



2011, Έτος Οδυσσέα Ελύτη

(100 χρόνια από τη γέννησή του)

«Να διαβάζουμε και να ξαναδιαβάζουμε το έργο του»

Η κήρυξη του 2011 ως «Έτος Οδυσσέα Ελύτη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή του (1911-1996) αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία ανανεωμένης αναγνωστικής απόλαυσης και μελέτης του πολυσχιδούς έργου του νομπελίστα ποιητή μας.

Με το ιδιαίτερο ποιητικό του ιδίωμα ο Ελύτης ανανέωσε την ελληνική ποίηση και διέγραψε μια φωτεινή πορεία που επιβραβεύθηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, ενώ το 1979 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας «για την ποίηση του που με φόντο την ελληνική παράδοση, με αισθηματοποιημένη δύναμη και πνευματική οξύνοια ζωντανεύει τον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου για ελευθερία και δημιουργία».Ως αρμόδιος εθνικός φορέας, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων που αναδεικνύουν τη σημασία και την επίδραση της παρουσίας του στη νεοελληνική γραμματεία.Συγκεκριμένα:

ΑΥΡΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΑΡΤΙΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΣΥΒΑΣ: «σ’ ελλειπτική τροχιά»

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ                                                      


      «σ’ ελλειπτική τροχιά»

                                                   
ΘΑΝΟΣ ΚΟΣΥΒΑΣ


Κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες η πρώτη ποιητική συλλογή του συμπολίτη μας Θάνου Κόσυβα από τις εκδόσεις «μάτι» και βρίσκεται ήδη από την περασμένη Τρίτη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων της Κατερίνης στη διάθεση του πιερικού αναγνωστικού κοινού και στους λάτρεις της ποίησης.

Είναι μια ανθολογία ποιημάτων των τελευταίων 17 χρόνων μέσα από τα οποία παρακολουθείς την πορεία του δημιουργού τους στο χώρο και χρόνο. Παρακολουθείς την εξέλιξη, τα βιώματά του, τις προσωπικές του στιγμές αλλά και εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα που μοιράζεται μαζί σας. Πρόκειται για ποιήματα που πραγματεύονται τη φύση και τη μετα-φυσική, τον άνθρωπο και την ψυχή του, τις υπαρξιακές αλλά και τις εσωτερικές του αναζητήσεις, και ακόμη τα «γιατί» και τα «πρέπει», τον έρωτα, τις χαρές και τις λύπες.

Ένα ταξίδι «σ’ ελλειπτική τροχιά» καθώς είναι η ζωή μας, ένα ταξίδι συνεχές στης φαντασίας το άπειρο. Ένα ταξίδι με το νου και τη φαντασία που σου επιτρέπει να γνωρίσεις νέους πλανήτες, νέα αστέρια, νέες πτυχές της ψυχής σου. Είναι μια κατάθεση ψυχής.

«..Πάνω σ’ ελλειπτική τροχιά


περνούμε τις ώρες μας, τις στιγμές μας


μια στη Σελήνη και μια στην Αφροδίτη


μας σαγηνεύουν κι ερωτοτροπούμε..»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.



Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ 13                                                         Αρ. Πρωτ.: 74 Κατερίνη, 22-2-2011

ΤΗΛ: 2351024396 & FAX:2351046592
60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
e-mail: sildaspi@otenet.gr
site: http://sepe-pierias.gr/


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε για το μικρό 4χρονο Ραφαήλ, παιδί συμπολιτών μας, που πάσχει από λευχαιμία και θα χρειαστεί να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Η διαδικασία για τους δότες είναι απλή. Αρκεί μια απλή αιματολογική εξέταση στα κέντρα ιστοσυμβατότητας για να διαπιστωθεί αν είναι συμβατοί οι δότες. Όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα κέντρα, τότε η εξέταση αυτή γίνεται στα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων.
Η δήλωση εθελοντικής δωρεάς πρέπει να γίνεται μετά από ενημέρωση για τη διαδικασία, σοβαρή σκέψη και συνειδητή απόφαση.
Οι συμπολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να απευθυνθούν στο νοσοκομείο Κατερίνης στο τηλ.: 2351350175 από Δευτέρα-Πέμπτη για μια απλή αιματολογική εξέταση.
Ας χαρίσουμε ελπίδα στο μικρό Ραφαήλ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βάσσου Φρειδερίκη Τσακιρίδης Βασίλης

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011




ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον αθλητή του συλλόγου Κοσμά Γκουτζιάνα καθώς και στην οικογένεια του, για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του πατέρα του Ηρακλή Γκουτζιάνα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΑΡΤΙΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ 
BARBEQUE PARTY - ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ





Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ARTIO cafe-bar - Litoxoro Pierias


Οι κ.Ανδρέας ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟ​ΥΛΟΣ & Μιχάλης ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔ​ΗΣ Την Δευτέρα 21-2-2011 στη Σχολή Γονέων Κατερίνης

Οι κ.Ανδρέας ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟ​ΥΛΟΣ & Μιχάλης ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔ​ΗΣ Την Δευτέρα 21-2-2011 στη Σχολή Γονέων Κατερίνης

Εκδηλώσεις 2ης μέρας επετείου επανάστασης 1878 στο Λιτόχωρο

Φωτορεπορτάζ

Ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυανιστών Κατερίνης

Ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυανιστών Κατερίνης




Λάγιος Απόστολος



Χθές ο Π.Σ Δρυανιστών Κατερίνης πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του. Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τα χορευτικά του Π.Σ απο τα μικρά τμήματα έως τους μεγάλους έκαψαν καρδιές.Το κέφι και

Ιδρύεται στην Κατερίνη Αθλητικός - Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Όμιλος με την επωνυμία «Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Δίας» με έδρα την πόλη της Κατερίνης.

Σκοπός του Ομίλου είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του αθλητισμού και ειδικότερα της ποδηλασίας, όπως επίσης η διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως οικολογικού μέσου μετακίνησης και ψυχαγωγίας και η διεκδίκηση καλύτερων υποδομών για τους ποδηλάτες (πχ. ποδηλατoδρόμων).


Για την επίτευξη των ανωτέρω ο Όμιλος θα επιδιώξει: α) Την ενημέρωση των κατοίκων της Κατερίνης σχετικά με τη χρήση και την ωφέλεια του ποδηλάτου, β) την οργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων, προβολών και εκδρομών, γ) την ίδρυση λέσχης-γυμναστηρίου, δ) τη συστηματική

Πλημμύρες σε περιοχές τής Δ.Ε. Δίου τού Δ.Δίου - Ολύμπου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ




Πλημμύρες και προβλήματα στο Δίον



Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ


Σοβαρά προβλήματα σε οδικές αρτηρίες και αγροτικούς δρόμους αλλά και κάποιες καταστροφές υποδομών στον δήμο Δίου-Ολύμπου, κυρίως στη δημοτική ενότητα Δίου, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18/2 και συνεχίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/2/2011.



Προβλήματα και παρεμβάσεις

Τόσο κατά το διάστημα όπου έπεφτε καταρρακτώδης βροχή όσο και το πρωί του Σαββάτου, αλλά και στη συνέχεια, υφίστατο, σε συγκεκριμένα σημεία οδικών αρτηριών και αγροτικών δρόμων αδυναμία πρόσβασης οχημάτων.