Πέμπτη 21 Απριλίου 2011


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


Με αφορμή τα ρεπορτάζ για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πιερίας στις διαμαρτυρίες κατά των διοδίων στη Λεπτοκαρυά και στα Μάλγαρα και τη σχετική δαπάνη για εκτύπωση εντύπων και πανό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου δηλώνει τα εξής:
 «Ο πρωταρχικός ρόλος του Επιμελητηρίου Πιερίας είναι η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, οικονομίας και ανάπτυξης και των συμφερόντων του τόπου του. Η επιβολή υψηλών αντιτίμων διοδίων αλλά και η λειτουργία πέραν του ενός σταθμού διοδίων στα διοικητικά όρια μιας περιφερειακής ενότητας, χωρίς μάλιστα να έχουν ολοκληρωθεί πρωτίστως τα παράπλευρα οδικά έργα, αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με αποτέλεσμα να συρρικνώνει την τοπική οικονομία. Δεν είμαστε κατά της καταβολής αντιτίμου στα διόδια. Είμαστε κατά της άδικης επιβολής διοδίων που πλήττουν μια περιοχή και κυρίως σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. Επικροτούμε την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών που ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μείωση του κόστους των διοδίων.
Η απάντηση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης 
Ν. Πιερίας στο δημοσίευμα της «Καθημερινής»  για τους ...χορηγούς του κινήματος «Δεν Πληρώνουμε». 

Σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» (20.04.2011) του Πάσχου Mανδραβέλη, με τίτλο «Κίνημα «Δεν πληρώνω» με χορηγούς», γίνεται εκτενής αναφορά σε δαπάνες του Επιμελητηρίου Πιερίας, που αφορούν στην «εκτύπωση διαφόρων εντύπων και πανό για την κατάληψη των διοδίων». Ο αρθρογράφος σε κάποιο σημείο της επιστολής του αναφέρει: «Εδώ όμως πρέπει να τεθούν κάποια ερωτήματα. Πρώτον: πόσο αυθόρμητες είναι οι καταλήψεις «δεν πληρώνω» αφού έχουν και μηχανισμούς χορηγίας και μισθώνουν (έστω με λεφτά άλλων) τις υπηρεσίες επιχειρήσεων να μοιράζουν φυλλάδια; Δεν είναι σε εθελοντική βάση η αντίδραση;».
Γνωρίζουμε λοιπόν στον κ. Mανδραβέλη και σε όλους τους συναδέλφους του, οι οποίοι αναπαρήγαγαν την παραπάνω είδηση, πως θα έπρεπε να γνωρίζουν τα εξής:
Πρώτον: Με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Πιερίας και Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε, την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010, από τις 11π.μ. - τις 3μ.μ. να πραγματοποιηθεί κατάληψη στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατακόρυφη, κατά 40%, αύξηση στην τιμή των διοδίων (από 2 σε 2,80 ευρώ για επιβατικά οχήματα). Τα δύο Επιμελητήρια, για να κάνουν γνωστή τη δράση τους, εξέδωσαν δελτία τύπου και παρήγαγαν ενημερωτικό υλικό, το οποίο τυπώθηκε και διανεμήθηκε από ιδιωτική εταιρεία σε ολόκληρη την Πιερία και στη Θεσσαλονίκη. 

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011









Με κατάνυξη και ευλάβεια μετέχουμε όλοι, τις άγιες αυτές ημέρες, στα πάθη του Θεανθρώπου ελπίζοντας και αναμένοντας με δύναμη και πίστη την Ανάσταση.
Με οδύνη παρακολουθούμε τα βήματα προς το Γολγοθά και την κορύφωση του Θείου Δράματος και με αισθήματα κατάνυξης και προσμονής αναμένουμε να βιώσουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.
Εκείνος ήρθε και μέσα από τον αβάσταχτο πόνο, τον κόπο, τον εξευτελισμό και την άκρα ταπείνωση, «γέννησε» την ελπίδα.
Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, η κοινωνία μας έχει ανάγκη όλους, περισσότερο από ποτέ. Παραδειγματιζόμαστε από την ατελείωτη, ανιδιοτελή και αληθινή αγάπη του προς τον άνθρωπο, σκύβουμε προς εκείνους που μας χρειάζονται και ανταποκρινόμαστε στο ολοένα και πιο επιτακτικό κάλεσμα για συνοχή, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά.
Πολύτιμη πηγή ελπίδας και δύναμης το αναστάσιμο φως. Ευχή μου να φτάσει σε κάθε άνθρωπο, φωτίζοντας το δρόμο, τις προσπάθειες και τις προσδοκίες όλων μας.
Καλό Πάσχα, με ειρήνη, υγεία, άνοδο και προκοπή και πάνω απ’ όλα ελπίδα και αγάπη.

Καλή Ανάσταση.

Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας

Με την ευκαιρία του εορτασμού 
της Ανάστασης του Χριστού, 
σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, 
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο 

που διανύει η χώρα μας, απαιτείται διαρκής εγρήγορση και κοινή συμπόρευση όλων μας, για να πιάσουν τόπο οι κόποι και οι θυσίες 
του Ελληνικού λαού, προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για 
την Ελλάδα και τους Έλληνες.


Ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Δημήτρης Μυλωνέρος