Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Νέα Δημοσκόπηση Κατάρρευση των δυο μεγάλων κομμάτων


Βουλή οκτώ κομμάτων μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σε εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη συγκεντρώνοντας ποσοστό 17%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 10 %, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 8 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5 % , η Χρυσή Αυγή 3,5% ,το ΛΑΟΣ 3% ενώ Οικολόγοι Πράσινοι, ΔΗΣΥ και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνουν από 2%.

Διαφωνίες με την ακολουθούμενη πολιτική «Πηγαίνετε στο δολάριο και μειώστε τους φόρους»


Να υιοθετήσει επειγόντως αναπτυξιακά μέτρα και να μειώσει άμεσα τους φόρους. 
Να εγκαταλείψει το ευρώ και να υιοθετήσει το δολάριο. Να συνεχίσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της αλλά γνωρίζοντας ότι το μόνο που πετυχαίνει είναι να κερδίσει χρόνο, εκτός κι αν αλλάξει στρατηγικές επιλογές και στραφεί σε αναπτυξιακά μέτρα.
Με αυτές τις απόψεις γνωστοί ανά τον κόσμο αναλυτές και κορυφαία στελέχη της διεθνούς οικονομικής σκηνής διαφοροποιούνται ευθέως από την μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική «συνταγή» για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος χρέους και προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας έως και ρηξικέλευθες λύσεις για την δραστική αλλαγή εικόνας και … προοπτικών της Ελλάδας.
Προτάσεις όπως αυτές του διάσημου επιχειρηματία Steve Forbes, ιδιοκτήτη και εκδότη μεταξύ άλλων του φερώνυμου, εξειδικευμένου οικονομικού περιοδικού, ο οποίος προτείνει στην Ελλάδα «να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βουλγαρίας και της Αλβανίας και να εισάγει χαμηλό, ενιαίο συντελεστή φόρου εισοδήματος».

Πρόταση του διάσημου αναλυτή Matthew Lynn: «Αν η Ελλάδα υιοθετήσει το δολάριο θα ξεφύγει από την κρίση»

Την υιοθέτηση του δολαρίου αντί του ευρώ ως την ενδεδειγμένη μέθοδο για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση προτείνει ο διάσημος αναλυτής Matthew Lynn.
Σε συνέντευξή του στο CNBC ο κύριος Lynn τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να αποχωρήσει μόνη της από την Ευρωζώνη, αλλά ταυτόχρονα το έλλειμμά της είναι τέτοιο που δεν της επιτρέπει να δανειστεί χρήματα από τις αγορές».
Κι ως εκ τούτου εκτιμά πως η χώρα «θα κατέρρεε αν υιοθετούσε την δραχμή».
Αντιθέτως, εάν επιλέξει να υιοθετήσει το δολάριο τότε η Fed θα μπορούσε να επεκτείνει την ρευστότητα της προς τις ελληνικές τράπεζες, «όπως έχει κάνει στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις». Παράλληλα «οι ΗΠΑ με την σειρά τους θα κέρδιζαν σταθερότητα από μια τέτοια κίνηση, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με στρατηγικά σημαντική θέση».
Επιπλέον, κάτι τέτοιο, λέει ο κύριος Lynn, «θα ήταν o τέλειος αιφνιδιασμός πριν τις εκλογές για τον Μπαράκ Ομπάμα και θα του έδινε σημαντική εκλογική ώθηση».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Βιοηθική ώρα μηδέν: Ολόκληρη η λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα δολοφονημένων εμβρύων.


Παρόλο που η εταιρία Πέπσι έχει βρεθεί στο προσκήνιο πρόσφατα για την συνεργασία της με εταιρία που χρησιμοποιεί βλαστοκύτταρα εμβρύων με στόχο την έρευνα σε νέες γεύσεις μία επιστήμονας βιοτεχνολόγος προειδοποιεί ότι φαρμακευτικές εταιρίες, εταιρίες καλλυντικών καθώς και....
εταιρίες τροφίμων χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα...
Η Ρεμπέκα Τέιλορ, τεχνολόγος στην μοριακή βιολογία προέβη στην δημιουργία μίας λίστας εταιριών οι οποίες χρησιμοποιούν κύτταρα και ιστούς εμβρύων(που έχουν θανατωθεί με έκτρωση) για να αναπτύξουν τα προϊόντα τους, τα οποία εκτείνονται από παιδικά εμβόλια μέχρι και καλλυντικά.
Η λίστα της συμπεριλαμβάνει την Αγγλική εταιρία, Ρι-Νίουρον η οποία έχει προβεί σε αίτηση για κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις εταιρίες που δημιούργησε η βιοτεχνολόγος Τέιλορ καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας με αυτές:
Νιουράλστεμ (Neuralstem)
9700 Great Seneca Highway
Rockville, MD 20850
Τηλέφωνο: 301.366.4960
ΡιΝιούρον (ReNeuron),
10 Nugent Rd
Surrey Research Park
Guildford, Surrey
GU2 7AF
Ηνωμένο Βασίλειο
Email: info@reneuron.com
Νίοκιουτις (Neocutis Inc.)
3053 Fillmore Street # 140
San Francisco CA 94123
Τηλέφωνο: 1-866-636-2884
Email: info@neocutis.com
Μέρκ (Merck )
One Merck Drive
Ταχ Κωδ. P.O. Box 100
Whitehouse Station, NJ 08889-0100 USA
Τηλέφωνο: 908-423-1000
ΓκλάξοΣμιθΚλέιν (GlaxoSmithKline)
GlaxoSmithKline plc
One Franklin Plaza
Ταχ. Κώδ. PO Box 7929
Philadelphia PA 19101
Τηλέφωνο: 1-888-825-5249
Senomyx, Inc.
4767 Nexus Centre Drive
San Diego, California 92121
Τηλ: (858) 646-8300
Email: info@senomyx.com
Η Taylor υπογραμμίζει ότι η Senomyx, η οποία ελέγχει ενισχυτές γεύσης χρησιμοποιώντας μία κυτταρική «γραμμή» που πηγάζει από τους ιστούς νεφρού ενός εκτρωμένου μωρού συνεργάζεται με την Pepsi την Κράφτ και την Nestle.
pentapostagma.gr

Σε τι μας χρησιμεύουν οι φρονιμίτες;


Οι φρονιμίτες θεωρούνται περιττό κατάλοιπο του ανθρώπινου σώματος από την προϊστορική εποχή, το οποίο βελτιώνεται σταδιακά με την εξέλιξη.
Οι τέσσερις μεγάλοι τραπεζίτες ήταν τα «μίξερ» των προγόνων μας για να μασούν τη σκληρή τροφή εκείνης της εποχής. Με τον τρόπο αυτό είχαν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.
Σήμερα ετοιμάζουμε το φαγητό με τρόπο που καθιστά ευκολότερη τη μάσηση και η φύση έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται έτσι ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν λιγότερους ή και καθόλου φρονιμίτες.

Πώς κατασκευάζονται οι φακοί επαφής;


Πόσο λεπτοί είναι οι φακοί επαφής, 
πώς λειτουργούν και πώς κατασκευάζονται;
Οι φακοί επαφής χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από περίπου 125 εκατομμύρια ανθρώπους. Λειτουργούν ακριβώς όπως τα γυαλιά οράσεως: είναι κυρτοί και βοηθούν έτσι τον κερατοειδή χιτώνα να εστιάσει σε περίπτωση μυωπίας ή πρεσβυωπίας.
Επίσης, ειδικώς προσαρμοσμένοι φακοί επαφής μπορούν να αντισταθμίσουν άλλα δομικά λάθη. Ένας φακός επαφής έχει πάχος μόλις 0,03-0,05 χιλιοστά. Η διάμετρός του είναι συχνά 14 χιλιοστά και τα 8 χιλιοστά από αυτά αφορούν την οπτική ζώνη. Εκείνο που αντισταθμίζει τη μυωπία και την πρεσβυωπία είναι η κυρτότητα της οπτικής ζώνης.
Ο φακός εφαρμόζει στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού το οποίο παραμένει υγρό μ’ ένα δακρυϊκό φιλμ. Συγκρατείται στη θέση του από την πίεση του υγρού που εξασκεί το δακρυϊκό φιλμ. Υπάρχουν σκληροί και μαλακοί φακοί επαφής αλλά και οι δυο τύποι κατασκευάζονται από πλαστικό.
Οι μαλακοί φτιάχνονται από ένα υδροζελέ, το οποίο αποτελείται από πλαστικό που περιέχει μέχρι και 75% νερό, ενώ οι σκληροί κατασκευάζονται από «ξηρό» πλαστικό, τη σιλικονο-φλουορο-ακρυλάτη. Τελευταία χρησιμοποιείται και υδροζελέ βασισμένο σε σιλικόνη.
scienceillustrated

«ΕΓΩ; ΕΣΥ…» Μια τολμηρή «μαύρη» ερωτική κωμωδία




Το «Εγώ; Εσύ…!» είναι το 7ο βιβλίο ( δεύτερο θεατρικό έργο) του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου και  γράφτηκε το 2008 σε 52 ημέρες.   Διαπραγματεύεται την καθημερινότητα ενός άντρα, με τα όνειρα, τις χαρές και τις λύπες, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τα προβλήματα, τα αδιέξοδα και τις προκλήσεις  της  σύγχρονης  εποχής.
Ο συγγραφέας, με τους ήρωές του,  μας ταξιδεύει  στο Βερολίνο, του 2008. Μέσα  από τους διαλόγους, «περνά» μηνύματα, για την εργασία, τη φτώχια και την προσπάθεια για καλύτερη ζωή, τον έρωτα στον γάμο, τον εξωσυζυγικό  έρωτα, την ισότητα των δύο φύλων, τις αγωνίες για το αύριο, τους κινδύνους από σύγχρονες ασθένειες, την πολιτική, τον υπερκαταναλωτισμό,   το χάσμα των γενεών, τις ηθικές αξίες, τη λογική και το παράλογο, την υποκρισία και την αλήθεια στις ανθρώπινες σχέσεις, την τόλμη ή τους συμβιβασμούς,   τα όρια της ελευθερίας και του σεβασμού, τις συγκρούσεις ανάμεσα στα «πρέπει»  και τα «θέλω» μας.
Μια τολμηρή «μαύρη» ερωτική κωμωδία, που βάζει τις ερωτικές σχέσεις στο μικροσκόπιο για να αναδείξει την περιπλοκότητα και τον παραλογισμό, κάτω από τον καθωσπρεπισμό,  την υποκρισία, με εκπλήξεις,  ανατροπές,  ρεαλιστική γλώσσα που προκαλεί,  πολύ γέλιο και …κλάματα.
Κάποιος εκ  των πρωταγωνιστών  θα ανακαλύψετε ότι  είστε… και εσείς!
Πρόκειται για ένα έργο που σίγουρα θα συζητηθεί.