Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ας γελάσουμε και λίγο...



 xaxaxaxaxa

Με συμφέρει άνεργος...

Καλημέρα κ. Στούπα,

Διαβάζω με σκεπτικισμό την εξαγγελία για την επέκταση χορήγησης του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια με ταυτόχρονη χρηματική επαναφορά του στα προηγούμενα επίπεδα και την παροχή του ακόμη και σε άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες.
Για να εξηγήσω τον σκεπτικισμό μου σας αναφέρω ένα παράδειγμα που δεν είναι απίθανο να συμβεί:
Ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών βλέπει τα έσοδα του να μειώνονται δραματικά. Στο γραφείο το μόνο που φτάνει πλέον δεν είναι πελάτες αλλά οι λογαριασμοί και τα χαράτσια.
Τους υπαλλήλους τους έχει διώξει εδώ και καιρό και επειδή έχει 15 χρόνια ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) οι εισφορές του φτάνουν στα 450 ευρώ τον μήνα.
Με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ο συγκεκριμένος ελεύθερος επαγγελματίας έχει το εξής δίλημμα:
- Να είναι τίμιος απέναντι στο Κράτος του και να ξοδεύει από τα έτοιμα για να πληρώνει όλους τους φόρους και τις εισφορές.
Να κλείσει την επιχείρησή του και να γραφτεί άνεργος συνεχίζοντας να δουλεύει στη μαύρη.
Η δεύτερη επιλογή είναι σαφέστατα πιο ελκυστική.
Για δύο χρόνια θα παίρνει επίδομα ανεργίας με την ελπίδα πως πριν σταματήσει να το λαμβάνει θα έχει τελειώσει η κρίση και θα μπορεί να επιδοτηθεί ως άνεργος για την ανανέωση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού (όπως γινόταν μέχρι σήμερα).
Παράλληλα θα εξασκεί το επάγγελμά του χωρίς να εκδίδει παραστατικά κάτι που θα τον κάνει και πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με αυτούς που τον ανταγωνίζονταν έτσι και αλλιώς δουλεύοντας στη μαύρη.
Στο τέλος της διετίας το όφελος για τον ελεύθερο επαγγελματία θα είναι πολλαπλό:
- Δεν θα έχει πληρώσει περίπου 10.000 στο ΤΕΒΕ.
- Θα έχει εισπράξει παραπάνω από 10.000 από το επίδομα ανεργίας.
- Θα έχει αντίστοιχου επιπέδου με το ΤΕΒΕ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω κάρτας ανεργίας χωρίς να πληρώνει μία.
- Δεν θα πληρώσει 1.000 ευρώ για το τέλος επιτηδεύματος.
- Όλα τα έσοδά του θα παραμείνουν αφορολόγητα, ενώ σαν άνεργος θα εξαιρεθεί από μία σειρά φόρων που έρχονται.

Μοναδικό μειονέκτημα πως θα χάσει 2 χρόνια εισφορών για τη σύνταξή του, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα ποιος τον βεβαιώνει πως θα υπάρχει σύνταξη;
Συμπερασματικά η πρόταση των δύο κομμάτων είναι σωστή, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η ανασύνταξη του φοροειπρακτικού μηχανισμού και οι κάθε λογής διασταυρώσεις που απαιτούνται, η πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, μάλλον θα προσθέσει άλλο 1.000.000 «ανέργους» και θα στραγγαλίσει τα ήδη τελειωμένα φορολογικά μας έσοδα.

Με εκτίμηση

Γ.Π.

Πηγή:www.capital.gr

Η γυμνή, ματωμένη κοπέλα με την ελληνική σημαία...

                                                                      Μια πραγματικά συγκλονιστική και καθηλωτική                                   φωτογραφία κάνει την τελευταία ώρα το γύρο του Facebook.
Η φωτογραφία είναι δημιούργημα του χρήστη με το όνομα "Dimitris DaAthens" ο οποίος αρχικά την ανέβασε στο blog του, το dimitristheathens.blogspot.grγράφοντας το εξής κείμενο:





"ΜΑΙΝΑΔΕΣ.....Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συντρόφισσες και ακόλουθοι του θεού Διόνυσου, το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «έξαλλες»...
Η λέξη μαινάς (στον ενικό) εμφανίζεται στον Όμηρο ως συνώνυμο της λέξης «μανία». Πράγματι, το κυριότερο χαρακτηριστικό των Μαινάδων ήταν η εκστατική μανία όπου συχνά εμπνευσμένες απ' τον Διόνυσο και μέσω ενός συνδυασμού χορού και μέθης, έχαναν κάθε αυτοέλεγχο, φώναζαν και συμπεριφέρονταν ανεξέλεγκτα, υπερκινητικά και πέρα από κάθε λογική βίαια.
Στην Σύγχρονη Ελλάδα, οι Μαινάδες υπάρχουν και συνεχίζουν να αντιδρούν..."
Η φωτογραφία που απεικονίζει μια γυμνή κοπέλα, ματωμένη να κρατά την ελληνική σημαία μέσα σε λίγη ώρα έχει συγκεντρώσει δεκάδες likes και κοινοποιήσεις. Το μήνυμα που έχει επίσης είναι "Έχουμε ένα όνειρο. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Το μόνο που θέλουμε είναι ειρήνη αλλά... πρέπει να παλέψουμε".




Πηγή  blog.gr