Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οκ, αποφάσισες φέτος να συμμετέχεις ενεργά στις απόκριες και να μην αφήσεις καρναβάλι για καρναβάλι;


Οκ, αποφάσισες φέτος να συμμετέχεις ενεργά στις απόκριες και να μην αφήσεις καρναβάλι για καρναβάλι και έχεις αρχίσει να προβληματίζεσαι με το ποια θα είναι αυτή η στολή που θα σε βοηθήσει να εντυπωσιάσεις στην Πάτρα με τη μαυροδάφνη ανά χείρας; Τι γίνεται όμως με την ομορφιά σου που φαίνεται ότι αυτές τις μέρες υποφέρει με όλες αυτές τις μπογιές και το γκλίτερ; Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να προσέξεις για να είσαι μια κούκλα και όταν πέσουν οι μάσκες!
Η τελετουργία της προετοιμασίας: το δερματάκι σου πριν αρχίσεις να του απλώνεις ότι μπογιά υπάρχει θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Η σωστή ενυδάτωση είναι βασική αρχή της προστασίας της επιδερμίδας σου και καλά θα κάνεις να μην την παραλείψεις. Η ενυδατική και το σέρουμ σου δημιουργούν ένα πλέγμα προστασίας στην επιδερμίδα σου.


Γκλίτερ στο φουλ: πριγκίπισσα ή μάγισσα ότι και να διαλέξεις ένα είναι το σίγουρο: το γκλίτερ που θα
χρησιμοποιήσεις στο προσωπάκι σου θα είναι άφθονο! Μπορεί ο στόχος σου να είναι η λάμψη τι γίνεται όμως όταν πάρεις το ξεβαφτικό στο χέρι και αρχίσεις τη διαδικασία ντεμακιγιάζ; Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσεις το γκλίτερ είναι το σελοτέιπ αλά Lady Gaga. Η μέθοδος αυτή δεν ταλαιπωρεί το δέρμα σου ενώ παράλληλα αφαιρεί το γκλίτερ μέχρι την τελευταία του σταγόνα χωρίς να κάνεις μυς από το τρίψιμο προσπαθώντας να το αφαιρέσεις.
Τιπ για το γκλίτερ: πρόσεξε καθώς θα το απλώνεις να μην μπει στο ματάκι σου γιατί μπορεί να σου προκαλέσει από ελαφρύ τραυματισμό μέχρι αλλεργία και να αφήσει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη σου τη συγκεκριμένη αμφίεση!
Το πρόσωπο και τα μάτια σου: θέλεις να βάψεις όλο σου το πρόσωπο λευκό ή μαύρο και σκάφτεσαι πώς θα καταφέρεις να ξεβαφτείς κατόπιν; Πολύ καλά κάνεις αφού δεν είναι και ότι καλύτερο να μείνεις με λευκούς ή μαύρους λεκέδες σε διάφορα μέρη του προσώπου σου. Το βασικό που πρέπει να προσέξεις είναι να φροντίσεις οι μπογιές που βάζεις στο προσωπάκι σου να φεύγουν με το νερό αλλά και να τις δοκιμάσεις πριν τις απλώσεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου σου έτσι ώστε να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Μπορεί να παλεύεις μια ώρα να ξεβάψεις το λευκό από το πρόσωπο της φίλης με κάθε λογής μαντίλια όμως η λύση είναι το νερό. Οι μπογιές που ξεβάφουν με το νερό είναι ότι καλύτερο για αυτές τις μέρες!
Μάτια κομμάτια: μετά από ένα μακιγιάζ γάτας με μεγάλες βλεφαρίδες και έντονο βάψιμο η βαζελίνη είναι εδώ για να σε σώσει. Αφού ξεβαφτείς με ειδικό ξεβαφτικό για τα μάτια δεν έχεις παρά να απλώσεις λίγη βαζελίνη στις βλεφαρίδες για να μαλακώσουν και θα τραφούν πριν πέσεις για ύπνο. Το αμυγδαλέλαιο που θα το βρεις στο φαρμακείο τρέφει σε βάθος την τρίχα της βλεφαρίδας σου και ειδικά αν το απλώνεις ευλαβικά στα βλέφαρα σου κάθε βράδυ θα δεις τις βλεφαρίδες σου πιο μακριές και πυκνές από ποτέ!
Χ(ε)ίλια κραγιόν: τα χείλη σου αναμφισβήτητα υποφέρουν από την προσπάθεια σου να μεταμορφωθείς χάριν αποκριάς! Τα κραγιόν που θα βρεις αυτές τις μέρες στα καταστήματα με τα αποκριάτικα είδη έχουν την τάση να αφυδατώνουν τα σέξι χειλάκια σου και καλά θα κάνεις να χρησιμοποιείς τα δικά σου κραγιόν. Στην ανάγκη για να πετύχεις το χρώμα που θέλεις είναι καλύτερα να κάνεις μια ανάμειξη με τα χρώματα που έχεις παρά να αγοράσεις .
Από την Ελένη Αναστασάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: