Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

19 με 25 Αυγούστου στον Κολινδρό το 12ο Διεθνές Camp


Νεαροί Αθλητές από επτά χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων  (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία , Ιρλανδία, Κύπρος   ) θα βρίσκονται από τις 19 έως 25 Αυγούστου στον Κολινδρό, συμμετέχοντας στο  12ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Camp  Αγοριών, το οποίο θα διεξαχθεί στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του  Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού  « ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  Γ.  ΠΟΛΥΖΟΣ» .

Νεαροί αθλητές  μυούνται
 στα… μυστικά του Μπάσκετ!
Υπό την αιγίδα της FIBA Europe και η φετινή διοργάνωση
                Για μία εβδομάδα οι αθλητές, τα νέα ταλέντα της καλαθοσφαίρισης, θα διδαχθούν  στοιχεία

Φεστιβάλ Ολύμπου 2013 - Για τις συναυλίες στο Κάστρο του Πλαταμώνα θα υπάρχει συγκοινωνία


Το Φεστιβάλ Ολύμπου και τα υπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας ενημερώνουν το κοινό πως και για τις δύο συναυλίες που θα γίνουν σήμερα και αύριο  Σάββατο στο Κάστρο του Πλαταμώνα, θα υπάρχει συγκοινωνία στις 19:30 με αναχώρηση από το σταθμό του υπεραστικό ΚΤΕΛ και επιστροφή μετά το πέρας της κάθε συναυλίας.

Παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Αλμαλή «Μιχαήλ» από τις εκδόσεις Λευκή Σελίδα στο Ναυτικό Μουσείο το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 και ώρα 20:30.


1913 – 2013. Εκατό (100) χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που ανθρώπου πόδι πρωτοπάτησε στο θρόνο του ΔΙΑ στις κορυφές ΟΛΥΜΠΟΥ του βουνού του Μύθου και του Θρύλου. Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου (Ν.Μ.Λ.) συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου Δίου – Ολύμπου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου (Π.Ο.Λ.) θα παρουσιάσουν το βιβλίο «ΜΙΧΑΗΛ» ιστορικό Μυθιστόρημα σχετικό με τον ΌΛΥΜΠΟ και όλη την παρολύμπια περιοχή (1806 – 1883) του Ανδρέα Αλμαλή. 
Εκδόσεις: Λευκή Σελίδα



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου
&
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου

Σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Αλμαλή «Μιχαήλ» από τις εκδόσεις Λευκή Σελίδα, που θα γίνει στην αίθουσα του

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ


Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Δεκαπενταύγουστο. Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την εορταστική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, καθώς και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  της Π.Ε. Ημαθίας και αρμόδιου στον τομέα Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Εμπορίου στην Π.Κ.Μ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη,

Δήλωση του Βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για την υπόθεση στέγασης του Λιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης


Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης στις 12 Αυγούστου 2013 από τον κ. Δήμαρχο Κατερίνης Σ. Χιονίδη και επειδή δημιουργήθηκαν κατά την άποψή μου λανθασμένες εντυπώσεις που με τη μορφή φημολογίας πήραν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, σχετικά με την εμπλοκή μου στο θέμα της στέγασης του Λιμεναρχείου Κατερίνης, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής: 1.Η συνάντηση που επικαλείται ο κ. Δήμαρχος δεν έλαβε χώρα αορίστως …μερικούς μήνες πριν αλλά τον Αύγουστο του 2011!!! Ακριβώς δυο χρόνια πριν. 2.Στόχος της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση δυνατότητας στέγασης των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου Κατερίνης, αίτημα που διατύπωσε ο κ. Λιμενάρχης στον κ. Δήμαρχο. 

3.Δεν ασκήθηκε ποτέ πίεση, δεν έγινε καμία ενέργεια από μέρους μου σε ο,τι αφορά την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στον Κολινδρό Πιερίας.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ


Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας και αρμόδια στον τομέα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Π.Κ.Μ. Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης της σύγχρονης Μακεδονίας μέσα από την επαναδραστηριοποίηση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και στη συναίνεση των τοπικών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων της Πιερίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των αρχών του Ιδρύματος διεθνώς. «Η επαναλειτουργία του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου για ολόκληρη την Περιφέρεια

42ο Φεστιβάλ Ολύμπου Η «Μήδεια» στο Δίον «Δυστυχία, το όνομά σου είναι Γυναίκα»

Το Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013, παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου  η  τραγωδία  του Ευριπίδη, Μήδεια, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη. Μια κλασική  ακαδημαϊκή παράσταση μόνο με άντρες ηθοποιούς, σύμφωνα με την παράδοση της κλασικής εποχής που επέτρεπε μόνο σε άνδρες να «υποκρίνονται».

Στα 431 π.Χ., όταν πρωτοπαίχτηκε η Μήδεια, ο Ευριπίδης έμεινε τρίτος στον διαγωνισμό, ενώ σήμερα την κατατάσσουμε στα αριστουργήματά του. Στην τραγωδία του αυτή ο ποιητής αξιοποιεί  τον προϋπάρχοντα μύθο της Μήδειας ως ακούσιας φόνισσας των παιδιών της στην προσπάθειά της να τα καταστήσει αθάνατα  και τον παραλλάσσει κάνοντάς την παιδοκτόνο από

Πλάκα Λιτοχώρου 11/8/2013 «….Μεγάλη επιτυχία στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής!!!..»


Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας του κ. Ρέμου, την Παρασκευή 9/8/2013 στο κατάστημά μας και επειδή το θέμα απασχόλησε τόσο τα πανελλήνια μέσα ενημέρωσης όσο και τα τοπικά, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε το κοινό – πελάτες μας, που για περισσότερο από είκοσι χρόνια στηρίζουν την επιχείρησή μας, για τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης:
- Κατά τη διάρκεια της συναυλίας διενεργήθηκε έλεγχος από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας στο κατάστημά μας.
- Ελέγχθηκαν οι τρεις ταμειακές μηχανές εισόδου στις οποίες δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.
- Ελέγχθηκαν επιπλέον τέσσερις ταμειακές μηχανές εντός του καταστήματος. Στις τρεις  δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Στην τέταρτη διαπιστώθηκε ότι δήθεν για τριάντα μεμονωμένα δεύτερα ποτά,  αξίας 30Χ10=300 ευρώ, δεν εκδόθηκε νόμιμη απόδειξη, χωρίς  ωστόσο  να ζητηθεί από τους συγκεκριμένους πελάτες να ταυτοποιήσουν  την παράβαση.
- Βρέθηκαν στις ταμειακές μηχανές παραστατικά – αποδείξεις αξίας 43.000 ευρώ. Από  αυτές τις αποδείξεις οι  2.200 περίπου,  αξίας 22.000 ευρώ αφορούσαν  δεύτερα ποτά.
- Η παράβαση των 300 ευρώ αφορά απόδοση ΦΠΑ 69 ευρώ και χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως «όργιο φοροδιαφυγής» , ενώ τα δηλωμένα παραστατικά – αποδείξεις, αξίας 43.000 ευρώ, αφορούν απόδοση ΦΠΑ αξίας 9.890 ευρώ. Δηλαδή διαπιστώθηκε παραβατικότητα 0,69%. Ποιος σώφρων και καλοπροαίρετος παρατηρητής πιστεύει ότι υπήρχε πρόθεση της επιχείρησης να φοροδιαφύγει για 69 ευρώ και να διακινδυνεύσει το κλείσιμό της για 48 ώρες, πλήττοντας έτσι μια εικοσαετή διαδρομή, η οποία χαρακτηρίζεται  από την ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών και την συνέπεια προς τις υποχρεώσεις της.
- Το  λάθος για το οποίο ευθυνόμαστε δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συνειδητή και εκούσια επιλογή.  Το αναγνωρίζουμε, αλλά , ως εκεί.
- Όσον αφορά τον κ. Ρέμο, τον ευχαριστούμε για την παρουσία του. Όμως, για τις δηλώσεις του….«ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».
Τέλος επισημαίνουμε ότι, παρά τις δυσκολίες του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου, η επιχείρησή μας θα συνεχίσει να παρέχει τις άρτιες τουριστικές υπηρεσίες της με γνώμονα όπως πάντα,  το σεβασμό στον πελάτη .
Με εκτίμηση
Επιχείρηση «ΜΥΛΟΣ»

ΝΤΑΝΤΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ με την Ταμίλλα Κουλίεβα και το Φώτη Σπύρο


Το θέατρο Κολοσσαίον παρουσιάζει την εκπληκτική θεατρική μουσική παράσταση «ΝΤΑΝΤΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ», που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 9:00 μ.μ.

Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα



Στο ρόλο της «σχεδόν τέλειας» νταντάς, πρωταγωνιστεί η καταξιωμένη ηθοποιός Ταμίλλα Κουλίεβα η οποία σκηνοθετεί και την παράσταση.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί και ο αγαπημένος ηθοποιός Φώτης Σπύρος.
 
Η πολυαγαπημένη μαγική νταντά των παιδιών,  προσγειώνεται …  από τον ουρανό και αναλαμβάνει τα παιδιά μιας πλούσιας οικογένειας μ’ ένα πολύ αυστηρό πατέρα και αλλάζει όλη τους τη ζωή. Κάθε αγγαρεία μετατρέπεται σε παιχνίδι, κάθε συνηθισμένη μέρα σε μια ξεχωριστή περιπέτεια.
Μαζί θα γνωρίσουν αξέχαστους χαρακτήρες, ανάμεσα τους και τον σούπερ ταλαντούχο καπνοδοχοκαθαριστή που με τη βοήθεια του, θα ανακαλύψουν πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλον.
Με φαντασία και δημιουργικότητα θα ταξιδέψουν και θα περιπλανηθούν στον κόσμο και θα έρθουν σε επαφή με  μοναδικές εμπειρίες και συγκινήσεις.

Eλεύθερη μετά από 16 χρόνια η Κάτια Γιαννακοπούλου


Ο αρχιμανδρίτης Άνθιμος Ελευθεριάδης δολοφονείται εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Δύο μέρες μετά αστυνομικοί συλλαμβάνουν έξω από το μοναστήρι της Παναγιάς Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής, όπου είχε φτάσει με ποδήλατο και μεταμφιεσμένη με ξανθιά περούκα και μαύρα γυαλιά, την Κάτια Γιαννακοπούλου.


Ήταν καλοκαίρι του 1997 όταν η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από μία από τις πλέον πρωτόγνωρες υποθέσεις στα ποινικά χρονικά της χώρας.