Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ποιος καπηλεύεται το έργο του Διονυσίου Σολωμού; Άγρια κόντρα στη Βουλή για τον εθνικό ύμνο

Ιδιωτική εταιρεία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου; Μοιάζει απίστευτο για να είναι αληθινό, ωστόσο αυτό ισχυρίζονται σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Γιάννης Δημαράς και ο Τέρενς Κουίκ. 

Ποιος καπηλεύεται το έργο του Διονυσίου Σολωμού; Άγρια κόντρα στη Βουλή για τον εθνικό ύμνοΗ ερώτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού. «Ο εθνικός ύμνος έχει εμβληματικό χαρακτήρα και αξία για κάθε έλληνα, όχι πολιτική εκμετάλλευση του» απαντά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζουν στην ερώτηση τους πως όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε ιδιωτική εταιρία η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα. Παράλληλα καλούν τον Π. Παναγιωτόπουλο να δώσει εξηγήσεις.

Πρόβλεψη καιρού για την πόλη της Κατερίνης έως την Τετάρτη 27/11

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Ημερομηνία
    ΏραΘερμ/σίαΥγρασίαΔιεύθ. ανέμου - ΈντασηΚαιρός - φαινόμενα
    Πέμπτη
    21/11
    20:00
    14°C
    76%
    2 Μπφ N
    9 Km/h
    ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
    Παρασκευή
    22/11
    02:00
    10°C
    91%
    2 Μπφ ΒΔ
    9 Km/h
    ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ
    08:00
    9°C
    87%
    3 Μπφ Δ
    16 Km/h
    ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
    14:00
    17°C
    58%
    2 Μπφ BA
    9 Km/h
    ΚΑΘΑΡΟΣ
    20:00
    12°C
    96%
    2 Μπφ NA
    9 Km/h
    ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ

Έτσι "σκοτώνουν" την υγεία. Πόσο μειώθηκαν οι δαπάνες

Αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις δαπάνες στην Υγεία. Μεγάλη μείωση των κονδυλίων στην Ελλάδα. Οι ασθενέστεροι, τα πρώτα θύματα των περικοπών

Οι συνολικές δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν την περίοδο από το 2009 ως το 2011 στις 11 από τις 33 χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικών Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με τους φτωχούς πολίτες στις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, να αντιμετωπίζουν τον σοβαρότερο κίνδυνο να αποκτήσουν χρόνια προβλήματα υγείας λόγω της μειωμένης πρόσβασης σε φάρμακα και σε ιατρικές εξετάσεις, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός σε έκθεσή του η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα τα ξημερώματα.

Πάνω από 56 κατασχέσεις σπιτιών την ημέρα από την εφορία


Μπαράζ κατασχέσεων από την εφορία το 10μηνο του 2013. Ποιες ΔΟΥ έχουν την πρωτιά. Πόσα χρήματα μπήκαν στα κρατικά ταμεία


Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι κατασχέσεις λογαριασμών και σπιτιών από την αρχή της χρονιάς, λόγω οφειλών στην εφορία.
Μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 σπίτια και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα στο δεκάμηνο του 2013, ενώ προχώρησε σε κατάσχεση 93.330 λογαριασμών.
Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο, οι πλειστηριασμοί σημειώνουν αύξηση κατά 26,3%, αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε στο σφυρί 11.240 ακίνητα.

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Τον σκότωσαν επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα της φίλης του


Νεκρός από τις γροθιές μπράβου, έπεσε ένας 28χρονος στην Ομόνοια. Είχε ζητήσει τα χρήματα που χρωστούσε ιδιοκτήτης εστιατορίου στη φίλη του. Δύο συλλήψεις

Ένας μπράβος πυγμάχος, σκότωσε με γροθιές και κλωτσιές 28χρονο, γιατί πήγε μαζί με φίλη του να εισπράξει τα δεδουλευμένα της, που της χρωστούσε ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ομόνοια.
Το έγκλημα έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Γερανίου 44 και ως δράστες συνελήφθησαν ένας 39χρονος μπράβος της περιοχής Ομονοίας και ο 43χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, που τον έβαλε να χτυπήσει τον 28χρονο για να να γλυτώσει τα λίγα χρήματα που χρωστούσε.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Νηστικοί 8.000 μαθητές

Στοιχεία που αποκαλύπτουν με αριθμούς το φαινόμενο του επισιτισμού μικρών μαθητών από έρευνα σε 16.000 οικογένειες


Πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης αποτυπώνεται σε νούμερα αυτό που κάποιοι κατά καιρούς έχουν αποκαλέσει φθηνή προπαγάνδα: οι νηστικοί μαθητές.