Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Θυμήθηκαν τον αντικαπνιστικό μέσα στις γιορτές! Πρόστιμο 500 ευρώ σε όσους ανάψουν τσιγάρο σε ταβέρνες, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα

Έκτακτη εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας για το κάπνισμα λόγω... εορτών. 
Έκτακτη εγκύκλιο από το υπουργείο Υγείας για... εορταστικό σαφάρι ελέγχων για το κάπνισμα.
Το υπουργείο Υγείας θυμήθηκε το αντικαπνιστικό νόμο και ζητά την "Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς", έλεγχοι που αφορούν καταρχάς σε τρόφιμα και σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.
Επιπλέον, όμως ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και τα συνεργεία θα επιβάλλουν πρόστιμα στους επιχειρηματίες που δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο του 2011 αλλά και στους καπνιστές οι οποίοι κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ: Παράταση απεργίας μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου


Δεν φαίνεται να ενδίδουν στις αυστηρές προειδοποιήσεις του υπουργού Υγείας, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Παράταση απεργίας μέχρι τις 13/12. Τι αναφέρουν στην επίσημη ανακοίνωσή τους


Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν, σήμερα το μεσημέρι, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Εφοριακοί "ξέχασαν" να δηλώσουν ακίνητα μεγάλης αξίας, πολυτελή αυτοκίνητα και εμβάσματα

Αδήλωτα ακίνητα, αγορά πολυτελών ΙΧ και εμβάσματα στο εξωτερικό που δεν καλύπτεται από το εισόδημα έδειξαν οι έλεγχοι του ΥΠΟΙΚ σε εφοριακούς


Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις, λέει ο σοφός λαός και έχει δίκιο. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών κατά τον έλεγχο εφοριακών υπαλλήλων έδειξε πως "ξέχασαν" να δηλώσουν πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα μεγάλης αξίας και εμβάσματα στο εξωτερικό.

Οι 74 φορείς που θα γίνουν οι απολύσεις στο δημόσιο


Η λίστα για τις 11.000 απολύσεις. Αναλυτικά ο κατάλογος με τους 74 φορείς από 12 υπουργεία και μια γραμματεία


Νέες λίστες απολύσεων από 12 υπουργεία και μία γενική γραμματεία βάζουν στη δίνη του κυκλώνα 25.000 δημοσίους υπαλλήλους σε 74 φορείς, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο στόχαστρο έχουν μπει 74 οργανισμοί από όλο το Δημόσιο. Ο φορείς αυτοί είτε θα κλείσουν απευθείας με "ξαφνικό θάνατο" αλά ΕΡΤ, είτε θα συγχωνευτούν και οι εργαζόμενοι που θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες θα απολυθούν είτε θα υποστούν "στοχευμένη" μείωση προσωπικού μετά από αξιολόγηση δομών και προσωπικού και οι υπάλληλοι που συγκροτούν μια συγκεκριμένη ειδικότητα, π.χ διοικητικοί ή καθαρίστριες, θα απομακρυνθούν ταυτόχρονα με την κατάργηση των θέσεών τους.

Μη παραπομπή Πελεγρίνη στο πειθαρχικό, αποφάσισε η Σύγκλητος

Δεν παραπέμπει τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών στο πειθαρχικό συμβούλιο η Σύγκλητος. Πελεγρίνης: "5η φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας, το πειθαρχικό" 

η στήριξή της στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, προσέφερε η Σύγκλητος, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχαιότερου κοσμήτορα.
Η Σύγκλητος αποφάσισε τη μη παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο, κάτι που είχε ζητήσει ο υπουργός Παιδείας με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.