Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ύψιστη τιμή για τον κ. Διονύση Πασχάλη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ
ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΣΤΟΝ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΤΟ 1997

* ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: ΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

* ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΤΡΟΥΪΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ


Ύψιστη τιμή αποτελεί για τον κ. Διονύση Πασχάλη, Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» και Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, το χρυσό Μετάλλιο που του απένειμε ο παγκόσμιος ηγέτης της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη διάκριση δεδομένου ότι ο κ. Βαρθολομαίος του επέδωσε αντίγραφο χρυσού μεταλλίου του Κογκρέσου, το οποίο είχε απονεμηθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη το 1997 στην Ουάσιγκτον.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο Παναγιώτατος είναι η πέμπτη προσωπικότητα που στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τιμάται στο Καπιτώλιο με το χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου. Αυτό, άλλωστε είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση του Κογκρέσου, που στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε κορυφαία πρόσωπα της ανθρωπότητας και συγκεκριμένα στον Τζορτζ Ουάσιγκτον, στον Ουΐνστον Τσόρτσιλ, στη Μητέρα Τερέζα και στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'.
Κατά την επίδοση του αντιγράφου του χρυσού Μεταλλίου του Κογκρέσου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίοςανέφερε ότι τιμά τον κ. Πασχάλη για την ανιδιοτελή, πολύχρονη και συνεχιζόμενη προσφορά του στον συνάνθρωπο αλλά και τη δυναμική του προσπάθεια να στηρίζει και να προβάλλει την ελληνική κληρονομιά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Από την πλευρά του ο κ. Πασχάλης ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, λέγοντας τα εξής:
«Δέχομαι αυτό το μετάλλιο με μεγάλη τιμή και με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στην κοινωνία και στις αξίες που αντιπροσωπεύει. Πιστεύω ότι η προσφορά και ο αλτρουισμός είναι χρέος όλων μας, για να διαφυλάξουμε τα ανθρωπιστικά ιδεώδη».
Αναχωρώντας από την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο κ. Πασχάλης δέχθηκε τις ευχές του κ. Βαρθολομαίου για ευλογία παρά Κυρίου, τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: