Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κατατέθηκε η τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα. Επίθεση στον Χαρδούβελη από Κακλαμάνη-Κεγκέρογλου


Στη Βουλή η τροπολογία που εξαιρεί τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ, από τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα. Αντιδράσεις και κόντρες  
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οφειλές των φορολογούμενων που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 1.10.2014. Αυτό σημαίνει ότι μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση αυτή, καθώς και οι δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος. Οι υπόλοιπες πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ ως και τον Φεβρουάριο καθώς και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.


Την καταψήφισή της προανήγγειλε λίγο νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, στον Υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση ο Απόστολος Κακλαμάνης κατηγορώντας τον Γκίκα Χαρδούβελη για απαξίωση της Βουλής και διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη τροποποιημένη ρύθμιση για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
"Πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης" είπε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καραογλου. "Εγώ ως βουλευτής βλέπω συνολικά το θέμα... 31/12 τελειώνουν τα μνημόνια" πρόσθεσε.
"Μπορούσε να σταθεί κράτος με αυτή τη ρύθμιση; Αν υπάρχει οικονομολόγος που λεει ότι μπορεί, να μας το πει» δήλωσε στον σταθμό μας ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου αναφερόμενος στη ρύθμιση που αποσύρθηκε.
Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφισή της και μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξει το σύστημα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Από τις διευκολύνσεις του άρθρου 51 του ν. 4305/2014, σχετικά με την τμηματική καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση μέχρι την 1 Οκτωβρίου 2014, εξαιρούνται εκείνες που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία και οι οποίες θα καθίστανται ληξιπρόθεσμες μέχρι την υποβολή της αίτησης του οφειλέτη (δυνατότητα υποβολής έως 31/03/2015)", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία.
Φωτογραφία: sooc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: