Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Με εντολή Βρούτση νέο ΔΣ στο ΕΤΑΑ. Παράνομοι κομματικοί οι διορισμοί λέει το ΤΕΕ


Νέα μέλη εν μέσω προεκλογικής περιόδου στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων


Το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) απέκτησε νέα μέλη στο  ΔΣ, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και φέρει ημερομηνία αποστολής στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, την 30η Δεκεμβρίου 2014.
Η καταγγελία έγινε επίσημα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), που κάνει λόγο για «νέο προεκλογικό πραξικόπημα παράνομων, αντιδημοκρατικών και αντιδεοντολογικών κομματικών διορισμών». Κατονομάζει δε ως υπεύθυνους για τον ορισμό νέου ΔΣ στο ΕΤΑΑ και τους Τομείς του, τόσο τον κ. Βρούτση, όσο και τον πρόεδρο του Ταμείου, Αντώνη Σελλιανάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «εγκάθετο».
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης έχει αποστείλει επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς,  ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας και της δημοκρατικής τάξης στο Ταμείο. Τονίζει δε ότι «το εγχείρημα ολοκληρωτικού ελέγχου στον Τομέα Μηχανικών και στο ΔΣ του ΕΤΑΑ με κομματικές επιλογές, μία ημέρα μετά την 3η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, δείχνει τον πανικό της αποχώρησής τους και το «ήθος» τους».
Το ΤΕΕ εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι δεν δόθηκε τρίμηνη παράταση στη λειτουργία του προηγούμενου ΔΣ, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά επιλέχθηκαν άλλα μέλη. Επίσης, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν αναρτήθηκε στο «Διαύγεια».
Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι «στη θέση του νόμιμου εκπροσώπου του ΤΕΕ τοποθετήθηκε γνωστός στον τεχνικό κόσμο και ευρύτερα στην κοινωνία, προσωπικός φίλος του υπουργού από την εκλογική του περιφέρεια για δεύτερη φορά.
Στην επιστολή του, το ΤΕΕ καταλήγει με την αναφορά προς τους κ. Βρούτση και Σελλιανάκη, στους οποίους εύχεται «καλό ταξίδι» «Ο ελληνικός λαός και οι διπλωματούχοι μηχανικοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, ώστε στις 26 του μηνός, μετά τις εκλογές, να αποτελούν παρελθόν οι πολιτικές εξαθλίωσης και ισοπέδωσής μας, οι τακτικές που θίγουν την κοινωνική, κλαδική, προσωπική μας αξιοπρέπεια και οι εκφραστές τους μαζί με τα «κάγκελα» στο Ταμείο μας, στην κοινωνία και στη Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: