Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τοξικό νέφος μετά τη φωτιά στον Ασπρόπυργο


Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα σε αρκετές περιοχές της Αττικής – με έντονη τη μυρωδιά καμένου πλαστικού - λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο σε μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και που σιγοκαίει ακόμη, με αποτέλεσμα να εκλύονται τοξικές ουσίες στο ήδη επιβαρυμένο αστικό περιβάλλον.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στα νότια και δυτικά προάστια, αλλά λόγω των ανέμων το νέφος μεταφέρεται και σε περιοχές του κέντρου. 

Σημειώνεται πως η καύση πλαστικού απελευθερώνει πολύ επικίνδυνες ουσίες για την υγεία, όπως διοξίνες κ.α. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνηςδήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί χώμαπροκειμένου να γίνει επικάλυψη της φωτιάς για να μην παίρνει οξυγόνο και μηχανήματα - αφού δεν σβήνουν διαφορετικά τέτοιες φωτιές σε απορρίμματα.

Ανακοίνωση Δήμου Δίου - Ολύμπου για παράταση ρύθμισης οφειλών

Από το Δήμο Δίου-Ολύμπου ανακοινώνεται ότι με βάση το Ν.4321/2015 και το ΦΕΚ 946/τ.Β΄ /

26.05.2015, παρατάθηκε η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς ΟΤΑ έως 26.06.2015.

Σε εφαρμογή του Ν.4321/2015 «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», παρέχετε η

δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης του συνόλου των οφειλών που έχουν βεβαιωθεί έως 26/05/2015

συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή

εισφοράς γης σε χρήµα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύµφωνα με το

ν. 1337/1983.

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» Χαλκίδα και Λεκανοπέδιο - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε από σεισμογράφους σήμερα το πρωί.
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» Χαλκίδα και Λεκανοπέδιο - Τι λένε οι σεισμολόγοι 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκπροσωπώντας τους φορείς του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο σεισμός έγινε 04:09 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

Νωρίτερα σήμερα, στις 01:20 ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.

Eπίσκεψη του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γ. Κίρκου στη Κατερίνη

Με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γ. Κίρκου στη Κατερίνη την Παρασκευή, παραθέτω τα κρίσιμα σημεία για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κατερίνης θέλοντας να συμβάλω στο διάλογο για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας της Πιερίας.
Όπως είναι γνωστό αλλά ελάχιστα έτυχε δημόσιας προβολής μέχρι τώρα, την Παρασκευή ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γ. Κίρκος ήρθε στη Κατερίνη. Είχε συναντήσεις στο ΚΨΥ Κατερίνης με στελέχη του Ψυχιατρείου στη συνέχεια πήγε στον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης (εκτενή ρεπορτάζ έγιναν σε ένα Μπλόκ και το Ολύμπιο Βήμα) και ακολούθως θα είχε συνάντηση στο νοσοκομείο Κατερίνης.
Στις συναντήσεις στον Ιατρικό Σύλλογο πήγα και εγώ και συνομίλησα για λίγο με τον κ. Κίρκο καθότι γνωρίζω πολλά χρόνια τον Διοικητή της ΥΠΕ. (απ’ όπου και οι σχετικές φωτογραφίες).

Εξελίξεις «φωτιά» στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Εξελίξεις «φωτιά» στην υπόθεση του Βαγγέλη  Γιακουμάκη«Βόμβα», 4 μήνες μετά τον τραγικό θάνατό του, σκάει στην πολύκροτη υπόθεση του 20χρονου Βαγγέλη. Τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγγελθούν κατηγορίες, ακόμη για διάπραξη ανθρωποκτονίας! 
Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου φοιτητή, ποινικολόγος Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας, μιλώντας στην Espresso, προαναγγέλλει, στην ουσία, «κανόνι» που θα σκάσει στην υπόθεση του Βαγγέλη που συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

Ενημέρωση & Αγγελίες Ν. Πιερίας