Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Χάκερς υποκλέπτουν δεδομένα με ένα... ψωμάκι


Χάκερς υποκλέπτουν δεδομένα με ένα... ψωμάκι
Ισραηλινοί ερευνητές δημιούργησαν έναν νέο, οικονομικό τρόπο για την υποκλοπή δεδομένων χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι ψωμί
 
  Το νέο "gadget" που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί ερευνητές, μπορεί και καταγράφει τα ραδιοκύματα που εκπέμπονται από ένα laptop τα οποία μπορεί να περιέχουν πληροφορίες για τα κλειδιά ασφαλείας ενώ παράλληλα η κεντρική μονάδα επεξεργασίας αναλύει τα δεδομένα.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

«ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ» από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης

 Εμφάνιση THEATRO_14B.jpg


                                                                                                                                       .
Η θεατρική ομάδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) παρουσίασε την Κυριακή 14/6 μια παράσταση με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Δήμου Κατερίνης. Τα κείμενα του έργου ήταν της Έλενας Ακρίτα και τα εύσημα για τη εμπνευσμένη σκηνοθεσία αποδόθηκαν στην Άννα Γιαννακίδου.
Το θεατρικό δρώμενο πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα διαθεματικής εργασίας (project) του σχολικού έτους 2014-15. Την εκδήλωση προλόγισε η υπεύθυνη εκπαιδεύτρια/συντονίστρια του project Σοφία Τερζοπούλου, που αναφέρθηκε στην αποστολή του σχολείου και τη συμβολή των διαθεματικών εργασιών στο ευρύτερο εκπαιδευτικό έργο. Στη συνέχεια ο διευθυντής του σχολείου, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, μίλησε για τη σπουδαιότητα της θεατρικής αγωγής στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των συμμετεχόντων, στην ενδυνάμωση του ομαδικού πνεύματος και τη σύγκλιση σε κοινούς στόχους σε μια αποκλίνουσα ομάδα.

Επίσκεψη του εμπνευστή του συστήματος «SEATRAC» στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


 Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκε ο εμπνευστής  του συστήματος «SEATRAC και τέως Αντινομάρχης Δημόσιας Υγείας - Κοινωνικής Αντίληψης & Προνοιακής Μέριμνας  νομού Αχαΐας,  κ. Γεράσιμος Φεσσιάν, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Εμφάνιση Εικόνα 002.jpg 
Το σύστημα «SEATRAC» αποτελεί ένα μηχανισμό με ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με κινητική αναπηρία για πρόσβαση στη θάλασσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενέταξε στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών 2015, το έργο: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ “SEATRAC” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ», προϋπολογισμού 150.000 €. χρηματοδοτούμενο από ΚΑΠ, στον Άξονα 3 «Ενίσχυση Κοινωνικής Μέριμνας – Υγείας κλπ», στο Μέτρο «Κοινωνικές Υποδομές». Το έργο προβλέπει την κατασκευή 3 εγκαταστάσεων  «SEATRAC»,  που θα εγκατασταθούν σε παραλίες της Βόρειας, της Κεντρικής και της Νότιας Πιερίας .

Ενημέρωση & Αγγελίες Ν. Πιερίας

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015