Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Παυλόπουλος για μετανάστες: Η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική


Τη συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης ώστε να συμπληρωθούν κενά της ευρωπαϊκής πολιτικής στο μεταναστευτικό ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία και τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε.

«Σας ευχαριστώ και για την ενημέρωση και για την πρωτοβουλία. Πράγματι η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική, πρωτοφανής», είπα αρχικά ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Συσπείρωση δυνάμεων από την Αριστερή Πλατφόρμα


Συσπείρωση δυνάμεων από την Αριστερή ΠλατφόρμαΤην οριστική διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου σχήματος δρομολογούν οι περιοδείες στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας στην περιφέρεια, με στόχο τη συσπείρωση δυνάμεων.

Μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που από τη Θεσσαλονίκη διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, σειρά είχαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος απηύθυνε από τον Βόλο κάλεσμα για «συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του 'όχι'».

Δύο κοριτσάκια πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν στα Σφακιά και στην Αρτέμιδα


Δύο κοριτσάκια πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν στα Σφακιά και στην Αρτέμιδα

Photo: delphic/Flickr.Δύο μικρά κορίτσια έχασαν την ζωή τους ενώ κολυμπούσαν σε δύο διαφορετικά σημεία της χώρας, την Πέμπτη.

Το πρώτο κορίτσι, ηλικίας 8 ετών, από τα Χανιά, πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή του Φραγκοκάστελου Σφακίων
Το περιστατικό συνέβη αργά το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς λουόμενοι ενώ το μικρό παιδί βρισκόταν στην πισίνα, αντιλήφθησαν ότι δεν κινείται. Κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ όσοι βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων όπου και συνεχίστηκαν οι προσπάθειες ανάνηψης χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής .

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις - Στο στόχαστρο οι συντάξεις. Η νέα πρόταση

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου.
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις - Στο στόχαστρο οι συντάξεις. Η νέα πρότασηΕν τω μεταξύ, συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου ελληνικού οικονομικού προγράμματος.
Τα τεχνικά κλιμάκια των εκπροσώπων των δανειστών θα έχουν σήμερα το πρωί διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά στοιχεία, δηλαδή τις αλλαγές στα φορολογικά και στα έσοδα του κράτους, αλλά και το συνταξιοδοτικό.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Στην κηδεία της οικογένειας του Σέρβου Ιερέα Radivoje Panić ο Μητροπολίτης

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ 
ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 


Την Τετάρτη 5 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος έλαβε μέρος στη νεκρώσιμη ακολουθία μελών της οικογένειας του Πρωθιερέως Radivoje Panić, Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Σάββα Βελιγραδίου. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Τσαρούχας, Προϊστάμενος της Ενορίας της Λεπτοκαρυάς, 
Ο ιερέας με την πρεσβυτέρα Τατιανή και τα παιδιά του Νικόλαο (17 ετών) και Συμεωνία (10 ετών) στις 1 Αυγούστου έγιναν θύματα τροχαίου ατυχήματος, στο ταξίδι τους από Βελιγράδι προς Λεπτοκαρυά Πιερίας. Εκεί η ιερατική οικογένεια, όπως και πέρυσι, θα παρέμενε επί 20ήμερο, διακονώντας τις λατρευτικές ανάγκες των πολυάριθμων Σέρβων παραθεριστών. 
Στο τροχαίο τραυματίστηκαν θανάσιμα η πρεσβυτέρα και τα δύο παιδιά, ενώ ο ιερέας, νοσηλεύεται σε μονάδα

Μουσική συναυλία στο Αλεξάνδρειο Ο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

Η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από τη γέννηση του δασκάλου της λαϊκής μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη, διοργανώνει την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου (κόμβος Λιτοχώρου), συναυλία με έργα του μεγάλου δημιουργού.


   Η εκδήλωση υλοποιείται με την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος  Μεγάλου Αλεξάνδρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

   Την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Επικοινωνία Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Τηλέφωνο 2352350100
Διεύθυνση Αγ. Νικολάου 15, Λιτόχωρο
Email dimos@dion-olympos.gr
Website www.dion-olympos.gr


ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Ενημερώνουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση η εξόφληση λογαριασμών και οφειλών μπορεί να

γίνεται και στην Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, η εξόφληση οφειλών ύδρευσης, άρδευσης, κοινοχρήστων χώρων κλπ, ακόμη και

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ασφυκτική πίεση από το «κουαρτέτο» - Τα ανοιχτά θέματα


Προς την τελική του ευθεία βαίνει ο πρώτος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το «κουαρτέτο» των δανειστών για την οριστικοποίηση των όρων του νέου οικονομικού προγράμματος.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί πάση θυσία οι συνομιλίες της διαπραγματευτικής ομάδας και των αρμόδιων υπουργών να ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και η συμφωνία να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή πριν από τις 20 του μήνα, ούτως ώστε μέσα στον μήνα να εκταμιευθεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος.

Ενημέρωση & Αγγελίες Ν. Πιερίας