Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Πότε θα καταβληθούν προνοιακά επιδόματα και επίδομα θέρμανσης Διάβασε περισσότερα στο: Πότε θα καταβληθούν προνοιακά επιδόματα και επίδομα θέρμανσης

Με τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τον Οκτώβριο περιορίστηκε η «τρύπα» στα έσοδα του Προϋπολογισμού κυρίως λόγω ΕΝΦΙΑ, το κράτος φαίνεται πως είναι σε θέση να πληρώσει υποχρεώσεις και επιδόματα.
Όπως είχαμε αναφέρει στο iefimerida, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις εφορίες τον περασμένο μήνα ξεπεράστηκε ο στόχος κατά 190 εκατ. ευρώ και σε συνδυασμό με τη σχετικά περιορισμένη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών -περίπου 600 εκατ., έναντι 1,5 δισ. τον Σεπτέμβριο- επιβεβαιώνεται η αίσθηση ότι η σχέση του Ελληνα με το... κεραμίδι του είναι πολυ ισχυρή.

Άδ. Γεωργιάδης: Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση όλων των εποχών

Μιλώντας στη Λάρισα ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε σημαντικό το θέμα με τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Τόνισε ότι πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, προσθ΄τοντας πως «αν μακροημερεύσει αυτή η κυβέρνηση τότε θα μας πάρουν και την Ακρόπολη».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η Ν.Δ. οφείλει να αναδείξει το θέμα με τις καταγγελίες του κ. Πανούση πολύ περισσότερο, ενώ αναφέρθηκε σε γραπτή του ανακοίνωση, με την οποία ζητεί από τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη να καλέσει τον κ. Τσίπρα σε προ ημερήσιας συζήτηση στην Βουλή, προκειμένου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις στο σώμα. «Το σώμα το οποίο κατά τις καταγγελίες του κ. Πανούση το βάζουν να νομοθετεί οι τρομοκράτες. Αδιανόητα πράγματα!» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ανατροπές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων που είτε θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά είτε είχαν θεμελιώσει μέχρι τις 31/12/2014 και έχουν αποχωρήσει ή θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία από 1/9/2015 και μετά. Ειδικότερα, τα πρόσωπα αυτά, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, για τα έτη υπηρεσίας τους από 1/1/2011 και μετά, δικαιούνται:

• Βασική σύνταξη, το ποσό της οποίας αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισής τους από 1/1/ 2011 έως την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους.

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ "Μέχρι το Σάββατο θα έχουμε κλείσει όλα τα θέματα"

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενώ προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστώνΕνα ακόμη βήμα προσέγγισης για το κλείσιμο της συμφωνίας έκαναν κυβέρνηση και δανειστές, επιδιώκοντας να γεφυρώσουν την απόσταση στα θέματα των πλειστηριασμών και των «κόκκινων» δανείων.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση & Αγγελίες Ν. Πιερίας


Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.: Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από την Ομοσπονδία μας

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. αντιλαμβανόμενη την τεράστια ανάγκη για βοήθεια  στους πρόσφυγες και κυρίως στα παιδιά των προσφύγων, κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της και με την υποστήριξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,  αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να συγκεντρώσει παιδικά ρούχα, υποδήματα αλλά και γάλατα μακράς διάρκειας μέσα από τις τάξεις της.