Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Βαλίτσα με 100.000 ευρώ η λεία των ληστών της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη

Με περίπου 100.000 ευρώ έφυγαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε νωρίτερα έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, επί της οδού Παπαναστασίου στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης.
Βαλίτσα με 100.000 ευρώ η λεία των ληστών της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάσθηκε «παιδικό επισκεπτήριο» στις φυλακές Γρεβενών

Ειδικά διαμορφωμένο χώρο προκειμένου να μπορούν οι κρατούμενοι - γονείς των φυλακών Γρεβενών να συναντώνται με τα παιδιά τους, εγκαινίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε παράλληλα τη δημιουργία χώρου συζυγικών-συντροφικών συναντήσεων εντός της φυλακής, κατά τα διεθνή πρότυπα. Επιχειρώντας να προσδώσει στις φυλακές «ανθρώπινο πρόσωπο», ο υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινίασε στις φυλακές Γρεβενών «παιδικό επισκεπτήριο». Πρόκειται για τη δημιουργία ενός χώρου ο οποίος μοιάζει με παιδικό δωμάτιο, όπου οι κρατούμενοι - γονείς θα μπορούν να συναντώνται με τα παιδιά τους. Η είσοδος για τα παιδιά στο δωμάτιο θα γίνεται χωρίς να μπαίνουν στο εσωτερικό της φυλακής, ενώ οι συναντήσεις θα γίνονται υπό τη διακριτική παρουσία σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Για την Τρίτη 3 Μαΐου μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς

ergatiki-protomagiaΓια την Τρίτη 3 Μαΐου μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση για τη μεταφορά της αργίας υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς φέτος η πρωτομαγιά συμπίπτει με το Πάσχα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τα σωματεία εάν η καθιερωμένη πορεία και η απεργία θα μεταφερθεί.

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ «ξύπνησε» τη Ζάκυνθο


Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.05 τα ξημερώματα της Τρίτης νοτιοδυτικά της Ζακύνθου σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.


Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ «ξύπνησε» τη ΖάκυνθοΤο επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 86 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, 330 χλμ. δυτικά της Αθήνας. Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλη έκταση, ενώ ακολούθησαν αρκετοί σεισμοί μικρότερης έντασης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Πληροφορίες, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, αναφέρουν πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή ζημιές.
Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή του Ιονίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας Ευθ. Λέκκας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Αυτός είναι ο αεροπειρατής που μάχεται για την απελευθέρωση των γυναικών στην Αίγυπτο


Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του αεροπειρατή που κατέλαβε αεροπλάνο για να πάει στην Κύπρο. Αίτημα του η απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου


Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air στο αεροδρόμιο Λάρνανας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στις 08:50.
AdTech Ad
Το Airbus A320 εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο με 81 επιβάτες και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.
Σε δηλώσεις του ο Γ.Δ. του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Αλέξανδρος Ζήνων, ανέφερε πως επετράπη η έξοδος από το αεροσκάφος σε 57 άτομα, κατόπιν επικοινωνίας με τον αεροπειρατή, λίγο πριν τις 10 το πρωί. Αρχικά τα κίνητρα του δεν είχαν γίνει γνωστά, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ο ίδιος ήθελε να προσγειωθεί στη Λάρνακα για να αποκτήσει επικοινωνία με την πρώην σύντροφο του που είναι κύπρια.

Εφημερίδα Ενημέρωση & Αγγελίες Ν. Πιερίας