Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Τα πρώτα στοιχεία για τους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου

Σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών της χθεσινής εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη
Ζαφειρόπουλου έχει στην διάθεση της η ελληνική αστυνομία, η οποία πάντως έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.
Οι δυο δράστες, ηλικίας 30-40 ετών, φαίνεται να είχαν ραντεβού με το θύμα, να ανέμεναν για αρκετή ώρα στον προθάλαμο του γραφείου του και να είχαν σχετική συζήτηση με κάποιον συνεργάτη του άτυχου δικηγόρου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο δολοφόνοι πριν τον πυροβολήσουν είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του, όπου φέρεται να υπήρξε κάποιο θέμα τριβής, κι ακολούθως να τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δικηγόρος είχε δεχτεί δύο σφαίρες, μία στο στομάχι και μια στο κεφάλι, αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι τελικά ήταν μία η σφαίρα που χτύπησε τον Μ. Ζαφειρόπουλο μεταξύ στήθους και κοιλιακής χώρας. Σημειώνεται μάλιστα ότι στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.
Το χρονικό της δολοφονίας
Κομβική είναι η κατάθεση του 32χρονου στενού συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος φέρεται να άνοιξε στους δύο δράστες, να έμεινε μαζί τους μέχρι να τους δεχθεί ο δικηγόρος και συμμετείχε για περιορισμένο χρόνο στη συνάντησή τους πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί.
Οι δύο δολοφόνοι, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, φέρεται να έφθασαν στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιείου 154 στη Νεάπολη Εξαρχείων, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης και ζήτησαν να δουν τον δικηγόρο. Ο συνεργάτης του, τους ζήτησε να περιμένουν και ενημέρωσε τον 52χρονο ποινικολόγο για την έλευσή τους.
Περίπου μισή ώρα αργότερα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχθηκε τους "πελάτες" στην αίθουσα των συσκέψεων, παρουσία του 32χρονου συνεργάτη του. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, οι δύο δράστες φαίνεται να ζήτησαν την αποχώρηση του συνεργάτη του δικηγόρου προκειμένου να συζητήσουν κατ’ ιδίαν μαζί του για "προσωπικά ζητήματα" που τους είχαν φέρει εκεί. Πράγματι ο 32χρονος βγήκε έξω.Μετά από περίπου δύο λεπτά, στις 19:10 ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, με τους δράστες να εξαφανίζονται πριν ο συνεργάτης του θύματος κατευθυνθεί εκεί. Οταν έφθασε αντίκρισε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία.
"Βλέπουν" δολοφόνους από εξωτερικό
H εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" τονίζει ότι η άνεση με την οποία κινήθηκαν οι δύο δράστες, οι πυροβολισμοί σε στήθος και κεφάλι, αναδεικνύουν επαγγελματισμό, ενώ το ακάλυπτο της εμφάνισής τους, τα σπαστά ελληνικά, η αδιαφορία της ύπαρξης αυτόπτη μάρτυρα και καμερών ασφαλείας που ενδεχομένως τους έχουν καταγράψει, κάνει τους αστυνομικούς που χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση να εκτιμούν πως πρόκειται για δολοφόνους του εξωτερικού, οι οποίοι άμεσα θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.
Γι’ αυτό τον λόγο οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν "καθαρό" οπτικό υλικό της κίνησης των δραστών και ανάδειξης προσώπων, ώστε να ξεκινήσουν πιο έντονα οι αναζητήσεις σε αεροδρόμια της χώρας και τους μεθοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορά μας.
Ηδη έχει δοθεί σχετική εντολή για αυξημένους ελέγχους στα σημεία φυγής με μέσα μεταφοράς και έρευνες σε υπόπτους, σύμφωνα με τα πρώτα χαρακτηριστικά των δραστών που έδωσε ο σοκαρισμένος συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου.   Αποκλείει τρομοκρατική ενέργεια η ΕΛ. ΑΣ - Από "κόσκινο" τα ραντεβού και οι υποθέσεις του ποινικολόγου
Από τα πρώτα στοιχεία οι αστυνομικοί σχεδόν απέκλεισαν την τρομοκρατική χροιά στην υπόθεση και ανέφεραν χαρακτηριστικά πως πρόκειται για δολοφονία που σχετίζεται άμεσα με κάποια υπόθεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, περνούν σε πρώτη φάση απά "ψιλό κόσκινο" τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτές σχετίζεται με το έγκλημα.
Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του ποινικολόγου, ψάχνουν υλικό και μαρτυρίες έξω από το γραφείο, για να εντοπίσουν τις κινήσεις των δύο δραστών.
Σημειώνεται ότι η προανάκριση ανετέθη στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας και όχι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Μάλιστα, ένα από τα σενάρια που διερευνώνται είναι οι δράστες να είχαν την πρόθεση να τραυματίσουν τον δικηγόρο για να τον εκφοβίσουν και όχι να τον σκοτώσουν.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: