Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Αμύνταιo: Προειδοποίηση για εκκένωση του οικισμού Ανάργυροι ενόψει βροχών

oruxeio-thumb-largeΤην εκτίμησή του ότι το χωριό Ανάργυροι στη δυτική Μακεδονία «θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα και στο σύνολό του» εξέφρασε εκ νέου κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας. Μετά τη νέα αυτοψία και τις μετρήσεις από τα μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί, προκειμένου να παρακολουθούν την δραστηριότητα του εδάφους, ο καθηγητής διαπίστωσε ότι «έχουν εντοπιστεί νέα ρήγματα εντός του χωριού, ενώ έχουν μεγαλώσει τα ήδη υπάρχοντα και πρόσθεσε: «Αυτό που είδαμε ως αποτέλεσμα στους Αναργύρους, μας ενισχύει την άποψη ότι το χωριό θα πρέπει να "φύγει"».

Η Αθήνα θωρακίζεται με τσιμεντένιες μπάλες και βυθιζόμενα εμπόδια


Σχέδιο για τη θωράκιση της Αθήνας από το ενδεχόμενο επίθεσης με αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Αθήνα θωρακίζεται με τσιμεντένιες μπάλες και βυθιζόμενα εμπόδιαΣυγκεκριμένα, σε συζητήσεις με τον Δήμο της Αθήνας για την τοποθέτηση σταθερών ή βυθιζόμενων εμποδίων (κολονάκια) στους δρόμους περιμετρικά του ιστορικού κέντρου βρίσκονται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επισήμως, το θέμα αφορά τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης στα πεζοδρομημένα στενά του εμπορικού τριγώνου. Αξιωματούχοι που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο, αναφέρουν στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι σκοπός του σχεδίου είναι η αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης με αυτοκίνητο, όπως αυτές στη Νίκαια, στο Λονδίνο και πιο πρόσφατα στη Βαρκελώνη.

Μαύρισαν οι ακτές του Αργοσαρωνικού


Κομμάτια πετρελαιοκηλίδας στην Πειραϊκή - Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στεγανοποίησης του ναυαγίο

Σοκ: Η πετρελαιοκηλίδα από τη Σαλαμίνα έφτασε στη Φρεαττύδα
Εικόνες θλίψης επικρατούν στη Σαλαμίνα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη II”, που κουβαλούσε φορτίο 2.570 τόνων καυσίμων, τα ξημερώματα της Κυριακής. Παρ’ ότι, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το φορτίο πρόλαβε να διαρρεύσει μόλις το 5%, αντικρίζοντας κανείς την περιοχή μαυρίζει η ψυχή του. Παραλίες κατάμαυρες από την πίσσα και παγιδευμένα ζωάκια συνθέτουν το θλιβερό σκηνικό, με τους ντόπιους και περιβαλλοντικές οργανώσεις να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής, που ακόμη δεν μπορεί να αποτιμηθεί.